РУМУНИЈА – СРБИЈА: Реванш домаћина у Темишвару

Дан после победе у Зрењанину, омладинска репрезентација Србије је доживела пораз у другој пријатељској утакмици са Румунијом.

Орлићи су повели преко Урошевића, изједначио је Дудау 55 секунди касније, а пад нашег националног тима је уследио у другом полувремену. Ређали су се голови капитена Кришана, Боснеаге и два Гаврила за завршних 5:1.

Обе репрезентације учествоваће у квалификацијама за Европско првенство за играче до 19 година, а противнике ће добити на жребу 1. новембра. Термин претквалификација је од 21. до 26. јануара 2019, квалификационог дела од 26. до 31. марта, док ће финални турнир, са осам репрезентација, бити одржан од 8. до 14. септембра у Грузији или Летонији, о чему ће УЕФА донети одлуку 27. септембра.

Снимак утакмице можете да погледате овде.


ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА У ТЕМИШВАРУ

РУМУНИЈА – СРБИЈА 5:1 (1:1)

СТРЕЛЦИ: 0:1 Ј. Урошевић у 5, 1:1 Дудау у 6, 2:1 Кришан у 27, 3:1 Боснеага у 30, 4:1 Гаврила у 34, 5:1 Гаврила (пенал са десет метара) у 39. минуту. ДВОРАНА: У Темишвару. СУДИЈЕ: Дан Овидиу Курта (Румунија) и Предраг Лазаревић (Србија). ТРЕЋИ СУДИЈА: Лука Виргил (Румунија). ЖУТИ КАРТОНИ: Дудау (Румунија), Кољајић (Србија).

РУМУНИЈА: ЛУНГУ-БАДЕА (голман), ДУДА, БОСНЕАГА, НАСТАИ, КРИШАН (капитен), Радулеску, Ницу Гелу, Гаврила, Гиуца, Дудау, Пиептеа, Диникуца (голман). Селектор: Ендре Качо.

СРБИЈА: МИЛАНОВИЋ (голман), Ј. УРОШЕВИЋ, ПЕТРОВИЋ, МИКОВИЋ (капитен), АРЂЕЉАН, М. Урошевић, Нишевић, Маринковић, Росић, Влајковић, Мандић, Стојановић, Кољајић (голман). Селектор: Владимир Јовановић.


(Фото: Screenshot – YouTube/Futsal Romania)