ОРЛОВИ У РУСИЈИ: Србија пала у завршници

Попут утакмице у понедељак, репрезентација Србије је изгубила од Русије у Шчолкову (Московска област) и у другом пријатељском сусрету резултатом 2:3. Али, за разлику од првог, када је пораз ублажен у последњем минуту, сада је наш национални тим све до завршнице држао вођство – и то још из ране фазе дуела, из првих пет минута.

Орлови су повели после 146 секунди, када је голман Аксентијевић упутио лопту на противничку половину, тамо је лоше примио капитен домаћина Абрамов, а спремно је иза његових леђа дочекао Томић и сместио у мрежу.

Још толико времена је било потребно нашем националном тиму до другог гола. Исплатио се пресинг по левој страни Рамића на Нијазова, који није на прави начин проследио лопту ка центру игралишта до Кудзијева. Омео га је Радин, а лопта је стигла до Рамића, који је донео радост гостима.

Уследио је минут одмора Сергеја Скоровича и брза реакција домаћина. Абрамов је кратко додао лопту до Чишкале, који је проследио до Ескердиња на десној страни, близу центра, а он дијагоналом на десет метара од гола Србије пронашао Абрамова, који је прошао поред истрчалог голмана Аксентијевића и Ракића и у паду скренуо лопту у мрежу.

Ређале су се прилике домаћина у наставку сусрета, имали су и Орлови своје, али су мреже мировале до завршнице. Руси су заиграли са Абрамовом као голманом-играчем и у таквој игри су стигли до преокрета за мање од 40 секунди, головима Асадова и Ескердиње. Потом је на исти начин наш национални тим, са Коцићем, покушао да поново изједначи, али без успеха.

За најистакнутије појединце друге утакмице су проглашени Драган Томић из Србије и Јанар Асадов из Русије.


ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА У ШЧЕЛКОВУ

РУСИЈА – СРБИЈА 3:2 (1:2)

СТРЕЛЦИ: 0:1 Томић у 3, 0:2 Рамић у 5, 1:2 Абрамов у 6, 2:2 Асадов у 36, 3:2 Ескердиња у 37. минуту. ДВОРАНА: „Подмосковије“ У Шчелкову. СУДИЈЕ: Петар Радојчић (Србија) и Јуриј Неверов (Русија). ТРЕЋИ СУДИЈА: Владимир Кадиков (Русија). ЖУТИ КАРТОН: Рамић (Србија).

РУСИЈА: Балашов (голман), Демин, Кудзијев, Ескердиња, Милованов, Асадов, Абрамов (капитен), Нијазов, Чишкала, Абрамович, Давидов, Соколов, Понкратов, Кригер (голман). Селектор: Сергеј Скорович.

СРБИЈА: Аксентијевић (голман, капитен), Краснић, Петров, Ракић, Радин, Рамић, Томић, Пршић, Вукадиновић, Коцић, Симић, Вулетић, Весић, Вулић (голман). Селектор: Горан Иванчић.


Репрезентативац Србије Младен Коцић: Резултат је исти као јуче, али смо данас одиграли много боље и испустили смо победу. Ово је велико искуство за много младих играча у екипи.
Селектор репрезентације Србије Горан Иванчић: Били смо равноправан противник и одлучиле су нијансе. Задовољан сам овом утакмицом. Имамо лепу будућност.

 

 

(Фото: И. Гачић и Screenshot YouTube/AMFR TV)