СРПСКИ ТРЕНЕР НАПУСТИО МАЂАРСКУ: Растанак Цветановића и Халадаша

Српски тренер Владан Цветановић није више предводник играча Халадаша из Сомбатхеља. Клупу мађарског прволигаша је преузео летос, али је одлучио да је напусти после успешног почетка сезоне. Екипа се налази на трећем месту после пет кола националног шампионата са два бода мање од водећих Веспрема и Дунафера, али и утакмицом мање.

– После ремија у првом колу, везали смо три победе, између осталих и против Дунафера у гостима. Међутим, дошло је до размимоилажења око концепта, начина рада којим сам хтео да подигнем Халадаш на виши ниво. Схватио сам да не могу да се борим за титулу са екипом какву имам, односно начином на који функционише клуб, а то је мој циљ од доласка, нарочито када се има у виду да следеће године фудбалски колектив, чија смо секција, слави век постојања. Због свега тога, договорили смо споразумни раскид уговора и растали се – рекао је Цветановић.

У редовима Халадаша се налазе два српска интернационалца, Милош Симић и Верољуб Вукадиновић, који су стигли у клуб после доласка Цветановића, а сада ће наставити сезону у Мађарској са новим-старим првим тренером Халадаша Андрашом Шифером, који је био део стручног штаба и у периоду када га је предводио српски стручњак.

Он је претходно предводио шампионску екипу Економца, затим је Нови Пазар довео у врх српског футсала, па са Јастрепцем остварио основни циљ – опстанак у елитном домаћем такмичењу прошле сезоне.

– Ето, испада да сваки клуб приликом одласка оставим у добром стању – уз осмех је истакао Цветановић.

На крају, речи о даљим амбицијама.

– Немам никакве конкретне професионалне планове у овом тренутку. Враћам се у Србију, провешћу време са породицом, па ћемо да видимо за даље.

(Фото: hvsefutsal.hu)