КАЗНЕ: Врање две утакмице без публике, Стојановић и Мијаиловић годину без футсала!

Дисциплинска комисија ФС Србије у четвртак је санкционисала виновнике инцидената у петом и шестом колу Прве и Друге лиге.

Према писању Спортског журнала, Врање ће наредне две утакмице играти без присуства публике!

Разлог: пропусти у организацији меча петог кола против Српске, или, како је у записнику написао судија Братислав Јовић: „По завршетку утакмице један од навијача домаће екипе прескочио је ограду, дотрчао до мене, ухватио ме за врат и одгурнуо. Обезбеђење га је одвојило, наставио је са вређањем и насртајима. ”

Игор Стојановић, помоћни тренер Врања, кажњен је забраном рада у футсалу у трајању од 12 месеци: на утакмици са Српском „у једном тренутку одгурнуо је арбитра Братислава Јовића, који је ударио у излазна врата и наставио са вређањем до свлачионице”

Годину дана са паркета одсуствоваће и играч Сопота Никола Мијаиловић: због „псовки и увреда на рачун судија (бацио им и картоне)” у шумадијском дербију против Економца 2, у петом колу Друге лиге.

Ивица Николић, помоћни тренер Винтера спорта, због понашања у заосталом мечу четвртог кола против Калче („вређао судију и повукао га за дрес”) санкционисан је са девет месеци

Комисија је изрекла и дисциплинске мере играчима искљученим у шестом колу.

Мерсид Радетинац (Нови Пазар) због „ударања противничког играча без лопте” у дуелу са Ивањицом неће играти на наредне три утакмице.

Идентичну паузу имаће и Марко Јанићијевић (Сопот): услед „дрског и увредљивог понашања на одлуку судије” у мечу против Пожаревца.

Бојан Бељић (Колубара) кажњен је са две утакмице неиграња због псовања у сусрету против екипе Само право.