ДВОСТРУКИ ПРВАК ЕВРОПЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Економац са Каиратом пред Лигу шампиона

Актуелни првак Србије Економац доминира на домаћој сцени и ове сезоне, а ускоро га очекују пресудне утакмице за пласман на завршни турнир УЕФА футсал лиге шампиона. У Барселони, од 15. до 18. новембра, играће против домаћина (15. новембра у 21.15), Југре из Русије (16. новембар у 18.30) и екипе Рекорд Бјелско-Бјала из Пољске (18. новембар у 11 часова), а пошто је претходно обезбедио пролаз на такмичењу у Крагујевцу.

Због тога ће изабраници Предрага Рајића, пре одласка у Шпанију 14. новембра, имати две изузетно јаке провере у Крагујевцу против Каирата. Казахстански великан, шампион Европе из 2013. и 2015. године, са којим су се „студенти“ у прошлости сусрели у „Језеру“ у УЕФА футсал купу, сада ће у тој дворани одиграти две пријатељске утакмице са Економцем, 8. и 9. новембра. Још није познато да ли ће ови сусрети бити отворени за јавност.

Каират очекује турнир Групе Д у чешком граду Хрудиму, на којем ће играти са домаћим Ера-паком, Лидом из Белорусије и екипом Аква е Сапоне из Италије, од 14. до 17. новембра. На путу до Елитне фазе, екипа предвођена тренером Каком, капитеном Сулејменовим, голманима Игитом и Дудуом, као и играчима као што су Тајнан, Рангел, Јесенаманов, Жаманкулов и други савладала је и Спортинг, вицешампиона Европе из претходне две сезоне (2:1).

(Фото: КМФ Економац на турниру УЕФА футсал лиге шампиона овог месеца у Крагујевцу)