DVOSTRUKI PRVAK EVROPE U KRAGUJEVCU: Ekonomac sa Kairatom pred Ligu šampiona

Aktuelni prvak Srbije Ekonomac dominira na domaćoj sceni i ove sezone, a uskoro ga očekuju presudne utakmice za plasman na završni turnir UEFA futsal lige šampiona. U Barseloni, od 15. do 18. novembra, igraće protiv domaćina (15. novembra u 21.15), Jugre iz Rusije (16. novembar u 18.30) i ekipe Rekord Bjelsko-Bjala iz Poljske (18. novembar u 11 časova), a pošto je prethodno obezbedio prolaz na takmičenju u Kragujevcu.

Zbog toga će izabranici Predraga Rajića, pre odlaska u Španiju 14. novembra, imati dve izuzetno jake provere u Kragujevcu protiv Kairata. Kazahstanski velikan, šampion Evrope iz 2013. i 2015. godine, sa kojim su se „studenti“ u prošlosti susreli u „Jezeru“ u UEFA futsal kupu, sada će u toj dvorani odigrati dve prijateljske utakmice sa Ekonomcem, 8. i 9. novembra. Još nije poznato da li će ovi susreti biti otvoreni za javnost.

Kairat očekuje turnir Grupe D u češkom gradu Hrudimu, na kojem će igrati sa domaćim Era-pakom, Lidom iz Belorusije i ekipom Akva e Sapone iz Italije, od 14. do 17. novembra. Na putu do Elitne faze, ekipa predvođena trenerom Kakom, kapitenom Sulejmenovim, golmanima Igitom i Duduom, kao i igračima kao što su Tajnan, Rangel, Jesenamanov, Žamankulov i drugi savladala je i Sporting, vicešampiona Evrope iz prethodne dve sezone (2:1).

(Foto: KMF Ekonomac na turniru UEFA futsal lige šampiona ovog meseca u Kragujevcu)