ДЕЛИРИЈУМ У ПАНЧЕВУ: Орлови бољи од Пољске, два гола Пршића, погодио и Аксентијевић

Прва победа Србије у 2018!

И то не против било кога, већ – Пољске, такође, учесника последњег Европског првенства у Словенији!

Разиграни Орлови, у прелепој атмосфери у Панчеву, очитали су лекцију квалитетном ривалу (4:3) и показали да од њих у будућности, уосталом, као и досад, можемо да очекујемо велика дела.

Расположена публика је, често не скривајући одушевљење, уживала у ревији лепих потеза, уз закључак – славио је бољи. На радост – тим селектора Горана Иванчића!

Ко су били јунаци?

Сви, међутим, ако морамо да бирамо „прве међу једнакима„ то су Марко Пршић и голман Миодраг Аксентијевић!

Први – двоструки стрелац, мајстор који је у добро испуњеном „Стре­ли­шту” отворио и затворио голеаду, бацивши Пољаке у очај.

Други – одичан између статива и кадар да уради несвакидашње: постигне гол, за делиријум у гледалишту. Питате се: на који начин? Зауставио је шут истрчалог колеге Калузе, чувара мреже који воли да имитира натурализованог Казахстанца Игиту, снимио да не може на време да се врати на гол-линију и фино одмереним ударцем успео да га лобује. То, Мики, тооо!

Србија је наставила одличан низ против Пољске, започет 1998: у осмом међусобном дуелу остварена је седма победа, уз реми

Орлови су у физички јаким Пољацима имали достојног ривала, способног да им чак три пута сустигне предност, али… После пораза у пријатељским утакмицама од футсал велесила – европског првака Португала и Русије, вратили су се на тријумфални колосек!

Реванш између Србије и Пољске заказан је за сутра: у Зрењанину, у „Кристалној дворани” (18.00), такође – уз бесплатан улаз

Уживајте у снимку утакмице…


Ср­би­ја – Пољ­ска 4:3 (2:2)

Пан­че­во – Дво­ра­на: „Стре­ли­ште”. Гле­да­ла­ца: 800. Су­ди­је: Пе­тар Ра­дој­чић (Ср­би­ја), Сла­во­мир Стеч­ко (Пољ­ска) и Вла­дан Ра­ду­ло­вић (Ср­би­ја). Стрел­ци: 1:0 Пр­шић у 14, 1:1 За­став­ник у 15, 2:1 Ак­сен­ти­је­вић у 16, 2:2 Со­лец­ки у 20, 3:2 Си­мић у 25, 3:3 Глад­чак у 25, 4:3 Пр­шић у 27. ми­ну­ту. Жу­ти кар­тон: Ра­дин (Ср­би­ја).

СР­БИ­ЈА: АК­СЕН­ТИ­ЈЕ­ВИЋ, ТО­МИЋ, ПР­ШИЋ, КО­ЦИЋ, ВЕ­СИЋ, Кра­снић, Пе­тров, Ра­кић, Ра­дин, Ра­мић, Ла­за­ре­вић, Си­мић, Ра­до­ва­но­вић, Ву­лић. Се­лек­тор: Го­ран Иван­чић.

ПОЉ­СКА: КА­ЛУ­ЗА, КУ­БИК, ЗА­СТАВ­НИК, ЛУ­ТЕЦ­КИ, КРИ­Е­ЗЕЛ, Чи­жек, Вед­зо­ни, Глад­чак, Пје­тру­шко, Со­лец­ки, Ми­ко­ла­је­вич, Ле­шчак, Ве­сер­линг, Ви­дук. Се­лек­тор: Бла­жеј Кор­чин­ски.


Насловна: Репрезентација Србије пред меч с Пољском Фото: ФСС