DELIRIJUM U PANČEVU: Orlovi bolji od Poljske, dva gola Pršića, pogodio i Aksentijević

Prva pobeda Srbije u 2018!

I to ne protiv bilo koga, već – Poljske, takođe, učesnika poslednjeg Evropskog prvenstva u Sloveniji!

Razigrani Orlovi, u prelepoj atmosferi u Pančevu, očitali su lekciju kvalitetnom rivalu (4:3) i pokazali da od njih u budućnosti, uostalom, kao i dosad, možemo da očekujemo velika dela.

Raspoložena publika je, često ne skrivajući oduševljenje, uživala u reviji lepih poteza, uz zaključak – slavio je bolji. Na radost – tim selektora Gorana Ivančića!

Ko su bili junaci?

Svi, međutim, ako moramo da biramo „prve među jednakima„ to su Marko Pršić i golman Miodrag Aksentijević!

Prvi – dvostruki strelac, majstor koji je u dobro ispunjenom „Stre­li­štu” otvorio i zatvorio goleadu, bacivši Poljake u očaj.

Drugi – odičan između stativa i kadar da uradi nesvakidašnje: postigne gol, za delirijum u gledalištu. Pitate se: na koji način? Zaustavio je šut istrčalog kolege Kaluze, čuvara mreže koji voli da imitira naturalizovanog Kazahstanca Igitu, snimio da ne može na vreme da se vrati na gol-liniju i fino odmerenim udarcem uspeo da ga lobuje. To, Miki, tooo!

Srbija je nastavila odličan niz protiv Poljske, započet 1998: u osmom međusobnom duelu ostvarena je sedma pobeda, uz remi

Orlovi su u fizički jakim Poljacima imali dostojnog rivala, sposobnog da im čak tri puta sustigne prednost, ali… Posle poraza u prijateljskim utakmicama od futsal velesila – evropskog prvaka Portugala i Rusije, vratili su se na trijumfalni kolosek!

Revanš između Srbije i Poljske zakazan je za sutra: u Zrenjaninu, u „Kristalnoj dvorani” (18.00), takođe – uz besplatan ulaz

Uživajte u snimku utakmice…


Sr­bi­ja – Polj­ska 4:3 (2:2)

Pan­če­vo – Dvo­ra­na: „Stre­li­šte”. Gle­da­la­ca: 800. Su­di­je: Pe­tar Ra­doj­čić (Sr­bi­ja), Sla­vo­mir Steč­ko (Polj­ska) i Vla­dan Ra­du­lo­vić (Sr­bi­ja). Strel­ci: 1:0 Pr­šić u 14, 1:1 Za­stav­nik u 15, 2:1 Ak­sen­ti­je­vić u 16, 2:2 So­lec­ki u 20, 3:2 Si­mić u 25, 3:3 Glad­čak u 25, 4:3 Pr­šić u 27. mi­nu­tu. Žu­ti kar­ton: Ra­din (Sr­bi­ja).

SR­BI­JA: AK­SEN­TI­JE­VIĆ, TO­MIĆ, PR­ŠIĆ, KO­CIĆ, VE­SIĆ, Kra­snić, Pe­trov, Ra­kić, Ra­din, Ra­mić, La­za­re­vić, Si­mić, Ra­do­va­no­vić, Vu­lić. Se­lek­tor: Go­ran Ivan­čić.

POLJ­SKA: KA­LU­ZA, KU­BIK, ZA­STAV­NIK, LU­TEC­KI, KRI­E­ZEL, Či­žek, Ved­zo­ni, Glad­čak, Pje­tru­ško, So­lec­ki, Mi­ko­la­je­vič, Le­ščak, Ve­ser­ling, Vi­duk. Se­lek­tor: Bla­žej Kor­čin­ski.


Naslovna: Reprezentacija Srbije pred meč s Poljskom Foto: FSS