И ЗРЕЊАНИН ВИДЕО СИЛНЕ ОРЛОВЕ: Ракић, Лазаревић и Томић узели меру Пољацима

Свака част Пољацима, евидентно – поседују квалитет, али је Србија вечерас у Зрењанину, баш као и синоћ у Панчеву (4:3), показала да је боља (3:1)!

Браво за Орлове, поново на победничком колосеку, кадре да две вечери заредом очитају лекције жилавом ривалу, подсетимо – такође учеснику овогодишњег Европског првенства у Словенији.

Победа тима под диригентском палицом селектора Горана Иванчића ниједног тренутка није долазила у питање, иако су се Пољаци, почетком последњег квартала, вратили у живот. Испоставило се, само да мобилишу Србију на нову егзекуцију…

У спектаклу у Зрењанину уживао је и Дарко Ковачевић, директор репрезентације Србије (почео каријеру у Пролетеру), пратећи меч у друштву Бојана Павићевића, координатора за футсал ФСС

Орлове је у вођство довео Стефан Ракић, сјајно је побегао чувару и затресао мрежу из близине, уз напомену – ништа од тога не би било да Младен Коцић није одлично извео корнер са леве стране.

Србија је била ослабљена неиграњем Дениса Рамића: синоћ у Панчеву истегао је задњу ложу и стручни штаб није желео ништа да ризикује

На 2:0 повисио је млади Јован Лазаревић, на ефектан начин крунисавши феноменалну соло-партитуру расположеног Милоша Симића, мајстора да дриблинзима од којих застаје дах баци у очај Лутецког и Криезела.

„Кристална дворана” била је у делиријуму, на ногама: у акцији је учествовао цео тим – голман Вулић, Радин и Ракић.

Нашу репрезентацију 3. и 4. децембра очекује гостовање у Шпанији, док ћемо почетком фебруара бити домаћини Ирану

Пољска је вратила неизвесност поготком Криезела: није му било тешко да матира Јакова Вулића после грешке Уроша Краснића, међутим…

Орлови нису дозволили гостима ни промил шанси: Младен Коцић (зачетник) – Марко Пршић (асистент) – Драган Томић (стрелац) ставили су потписе на коначан резултат.


Србија – Пољска 3:1 (1:0)

Зрењанин – Дворана: „Кристална”. Гледалаца: 2.000. Судије: Славомир Стечко (Пољска), Небојша Панић (Србија) и Владан Радуловић (Србија). Стрелци: 1:0 Ракић у 20, 2:0 Лазаревић у 26, 2:1 Криезел у 31, 3:1 Томић у 38. минуту. Жути картони: Симић (Србија), Заставник (Пољска).

СРБИЈА: АКСЕНТИЈЕВИЋ, ТОМИЋ, ПРШИЋ, КОЦИЋ, СИМИЋ, Краснић, Петров, Ракић, Радин, Лазаревић, Радовановић, Весић, Вулић. Селектор: Горан Иванчић.

ПОЉСКА: КАЛУЗА, КУБИК, ЗАСТАВНИК, ЛУТЕЦКИ, МИКОЛАЈЕВИЧ, Чижек, Ведзони, Гладчак, Пјетрушко, Солецки, Лешчак, Криезел, Весерлинг, Видук. Селектор: Блажеј Корчински.


Иако је резултат бољи, одиграли смо за нијансу лошије него јуче, славивши на индивидуални квалитет. Задовољан сам, победама против квалитетног противника подигли смо и самопоуздање (Горан Иванчић, селектор Србије)

ПУНИ УТИСАКА: Иванчић, Радин, Јоњев и Корчински Фото: И. Гачић

Хвала селектору Иванчићу што ми је омогућио да прикажем умеће пред мојим Зрењанинцима. Пољска се показала као тежак противник, али заслужено смо је оба пута савладали (Кристијан Радин, узданица Орлова)

 

Задовољан сам игром, не и резултатом. Хвала Србији на сјајном гостопримству, пресудио је њихов индивидуални квалитет (Блажеј Корчински, селектор Пољске)