ЗРЕЊАНИНЦИ, СПРЕМИТЕ СЕ ЗА УЖИВАЊЕ: Србија – Пољска, други део, улаз бесплатан!

Зрењанин („Кристална дворана”, 18.00): Србија – Пољска, други део. Улаз бесплатан!

Подсетимо, синоћ у Панчеву, победа Орлова 4:3!

Дакле, у сјајној атмофери наши репрезентативци очекују нови дуел са старим знанцем, тимом којем смо у њиховом Елблагу узели меру у прошлогодишњим квалификацијама за ЕП, али се као трећепласирани из групе издигао и преко Мађара у баражу изборио пласман на континенталну смотру.

У Панчеву, „први међу једнакима”, био је Марко Пршић – потписник на два ефектна гола:

– Много нам значи што смо савладали Пољску, физички јаку, неугодну репрезентацију, са изузетним резултатима против најјачих – ремија са Шпанијом у квалификацијама и Русијом на ЕП. Пуно ми је срце што смо се после четири пораза вратили на победнички колосек и, знајте, не мислимо да станемо. Наравно, можемо и боље, ето, верујем већ вечерас у Зрењанину, кад се млађи саиграчи још више опусте – изјавио је вешти дриблер и члан Славије из Прага за Спортски журнал.

ЈУНАК: Марко Пршић слави један од два гола Фото: Фејсбук

У Зрењанину је у понедељак одржана и конференција за штампу. До­ма­ћин је био Си­мо Са­ла­пу­ра, по­моћ­ник гра­до­на­чел­ни­ка, уче­ство­ва­ли су и се­лек­тор Ор­ло­ва Го­ран Иван­чић, тим-ме­на­џер Игор Га­чић, селектор Пољске Бла­жеј Кор­чин­ски и тим-ме­на­џер Ма­те­ус Го­лац.

Част нам је што у раз­ма­ку од не­ко­ли­ко да­на, по­сле ру­ко­мет­не, у „Кри­стал­ној дво­ра­ни” игра и футсал репрезентација. Ово је про­мо­ци­ја све популарнијег спорта, који овде има ко­ре­не за­хва­љу­ју­ћи САС-у (Симо Са­ла­пу­ра, помоћник градоначелника Зрењанина)

ВЕЧЕРАС НОВИ СПЕКТАКЛ: Радин, Иванчић, Салапура, Гачић, Корчински и Голац Фото: Фејсбук

У Зрењанину се осе­ћа­мо као у соп­стве­ној ку­ћи. Свесно смо изабрали Пољаке, немамо користи кад играмо са слабијима од нас (Горан Иванчић, селектор Србије)

У ПОБЕДЕ НАС ВОДИ СЕЛЕКТОРЕ НАШ: Горан Иванчић против Пољске у Панчеву Фото: Фејсбук

Осећам огром­но за­до­вољ­ство што ћу да играм у сво­ме Зре­ња­ни­ну, на­ви­ја­чи ће да нам буду ве­тар у ле­ђа. Ве­ру­јем да ће­мо да по­бе­ди­мо (Кристијан Ра­дин, узданица Орлова)

КОД КУЋЕ: Кристијан Радин спреман је да заблиста и на свом Бегеју Фото: Фејсбук

Мо­же­мо мно­го да на­у­чи­мо од Ср­би­је, хо­ће­мо да по­диг­не­мо ни­во еки­пе и ква­ли­тет (Блажеј Корчински, селектор Пољске)

Очекује се да вечерашњем спектаклу у „Кристалној дворани”, поред чланица женске футсал репрезентације (навијале и синоћ у Панчеву), присуствује и Дарко Ковачевић, директор репрезентације Србије, прослављени центарфор са започетом каријером у зрењанинском Пролетеру