ZRENJANINCI, SPREMITE SE ZA UŽIVANJE: Srbija – Poljska, drugi deo, ulaz besplatan!

Zrenjanin („Kristalna dvorana”, 18.00): Srbija – Poljska, drugi deo. Ulaz besplatan!

Podsetimo, sinoć u Pančevu, pobeda Orlova 4:3!

Dakle, u sjajnoj atmoferi naši reprezentativci očekuju novi duel sa starim znancem, timom kojem smo u njihovom Elblagu uzeli meru u prošlogodišnjim kvalifikacijama za EP, ali se kao trećeplasirani iz grupe izdigao i preko Mađara u baražu izborio plasman na kontinentalnu smotru.

U Pančevu, „prvi među jednakima”, bio je Marko Pršić – potpisnik na dva efektna gola:

– Mnogo nam znači što smo savladali Poljsku, fizički jaku, neugodnu reprezentaciju, sa izuzetnim rezultatima protiv najjačih – remija sa Španijom u kvalifikacijama i Rusijom na EP. Puno mi je srce što smo se posle četiri poraza vratili na pobednički kolosek i, znajte, ne mislimo da stanemo. Naravno, možemo i bolje, eto, verujem već večeras u Zrenjaninu, kad se mlađi saigrači još više opuste – izjavio je vešti dribler i član Slavije iz Praga za Sportski žurnal.

JUNAK: Marko Pršić slavi jedan od dva gola Foto: Fejsbuk

U Zrenjaninu je u ponedeljak održana i konferencija za štampu. Do­ma­ćin je bio Si­mo Sa­la­pu­ra, po­moć­nik gra­do­na­čel­ni­ka, uče­stvo­va­li su i se­lek­tor Or­lo­va Go­ran Ivan­čić, tim-me­na­džer Igor Ga­čić, selektor Poljske Bla­žej Kor­čin­ski i tim-me­na­džer Ma­te­us Go­lac.

Čast nam je što u raz­ma­ku od ne­ko­li­ko da­na, po­sle ru­ko­met­ne, u „Kri­stal­noj dvo­ra­ni” igra i futsal reprezentacija. Ovo je pro­mo­ci­ja sve popularnijeg sporta, koji ovde ima ko­re­ne za­hva­lju­ju­ći SAS-u (SimoSa­la­pu­ra, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina)

VEČERAS NOVI SPEKTAKL: Radin, Ivančić, Salapura, Gačić, Korčinski i Golac Foto: Fejsbuk

U Zrenjaninu se ose­ća­mo kao u sop­stve­noj ku­ći. Svesno smo izabrali Poljake, nemamo koristi kad igramo sa slabijima od nas (Goran Ivančić, selektor Srbije)

U POBEDE NAS VODI SELEKTORE NAŠ: Goran Ivančić protiv Poljske u Pančevu Foto: Fejsbuk

Osećam ogrom­no za­do­volj­stvo što ću da igram u svo­me Zre­nja­ni­nu, na­vi­ja­či će da nam budu ve­tar u le­đa. Ve­ru­jem da će­mo da po­be­di­mo (KristijanRa­din, uzdanica Orlova)

KOD KUĆE: Kristijan Radin spreman je da zablista i na svom Begeju Foto: Fejsbuk

Mo­že­mo mno­go da na­u­či­mo od Sr­bi­je, ho­će­mo da po­dig­ne­mo ni­vo eki­pe i kva­li­tet (Blažej Korčinski, selektor Poljske)

Očekuje se da večerašnjem spektaklu u „Kristalnoj dvorani”, pored članica ženske futsal reprezentacije (navijale i sinoć u Pančevu), prisustvuje i Darko Kovačević, direktor reprezentacije Srbije, proslavljeni centarfor sa započetom karijerom u zrenjaninskom Proleteru