ЖРЕБ У НИОНУ: Орлићи чекају ривале

Омладинска репрезентација Србије играће у периоду од 26. до 31. марта 2019. године на турниру у Русији, Босни и Херцеговини, Грузији, Македонији или Финској, а дестинацију и имена још два ривала у квалификацијама за Европско првенство у Летонији (од 8. до 14. септембра 2019. године) сазнаће у четвртак, на жребу који почиње у 14 часова у седишту УЕФА у швајцарском граду Ниону (директан пренос можете да гледате овде).

Представници омладинске репрезентације Србије на жребу биће тим менаџер Игор Гачић и селектор Владимир Прша Јовановић.

Домаћини турнира су још Словенија и Хрватска, који су у другом шеширу, као и наш национални тим до 19 година, па са њима не могу да се састану, као ни са Мађарском, Чешком, Румунијом и Пољском.

У првом шеширу, уз Русију, налазе се Шпанија, Португал, Казахстан, Украјина, Азербејџан и Италија.

У трећем шеширу, поред БиХ и Грузије, смештени су Француска, Словачка, Белорусија, Холандија и Белгија.

У четвртом шеширу, уз Македонију и Финску, налазе Турска, Молдавија и Енглеска, као и две најбоље екипе из претквалификација (две групе ће, такође, бити формиране сутра, а од 21. до 26. јануара 2019. године играће Литванија, Шведска, Црна Гора, Грчка, Косово*, Кипар, Андора и Сан Марино).

У истој групи са Косовом* не могу да се нађу репрезентације Србије и Босне и Херцеговине, а у квалификацијама не могу да се састану ни Русија и Украјина.

На ЕП за омладинце играће победници седам квалификационих група, а за Орлиће су ово друге квалификације, после надметања за место на Олимпијским играма младих које су недавно одржане у Буенос Ајресу.