ПУНОЛЕТСТВО ЕКОНОМЦА: Студенти зову у „Језеро“, Каират на прослави

Најбољи српски клуб свих времена обележава ове недеље 18. рођендан. Тим поводом, пригодним текстом на званичном сајту клуба, у којем су сумирани успеси, обратили су се љубитељима футсала. Текст преносимо у целости.

Дан 7. новембар у историји нашег клуба уписан је као дан оснивања и настанка данас најтрофејнијег клуба у Србији. Каква је идеја рођена тог 7. новембра 2000. године, нешто је што може послужити за велики понос и радост, а количине труда, рада, жеље и воље које су уткане у историју постојања клуба су немерљиве. Економац ће у овој недељи обележити 18. рођендан, а резултати који су у досадашњој историји постигнути служе нам за понос.

Кренимо редом: освајачи смо националног првенства укупно 10 пута до сада, од чега 9 узастопних титула, трофеј националног купа смо освајали 4 пута, тиме и 4 пута дуплу круну, а једном у историји трофеј Балканског купа. Захваљујући овим успесима смо убедљиво најтрофејнији клуб у Србији.

Лигу шампиона смо играли 10 пута до сада, укључујући и овогодишње такмичење, под окриљем УЕФА и сваки пут смо играли Елитну рунду такмичења. Неколико пута нам је фајнал-фор за мало измакао. Клуб је најбољи ранг на званичној УЕФА листи имао када је захваљујући сјајним сезонама био на четвртој позицији, што је такође у земљи и региону највећи успех. Уживамо велико поштовање европске куће фудбала која је тиме што нам је девет пута дала организацију неког од турнира Лиге шампиона показала колико поштује наш рад.

Последњи освојени трофеји су остварени на импонзантан начин, први пут у историји све утакмице у националном шампионату као и куп такмичењу смо завршили тријумфом, тако да је са 26 победа у 26 утакмица у првенству, као и 4 победе у 4 утакмице у купу, одбрањена дупла круна, постављен нови апсолутни рекорд, можда и у свим колективним спортовима на овим просторима и шире.

Клуб је у тој, најуспешнијој сезони успео и да значајно развије омладински погон, те ни ту резултати нису изостали. Друготимци су се из Треће лиге Региона западне Србије убедљиво пласирали у Другу лигу, док је најмлађа постава српског шампиона (играчи испод 18 година) успела да одмах по формирању и добром раду током лета и јесени освоји први пут Лигу младих Србије.

Наредне недеље путујемо у Барселону, на турнир Елитне рунде Лиге шампиона, а претходно ћемо кроз две међународне пријатељске утакмице против сјајног казахстанског Каирата, двоструког европског првака, који је прихватио да дође у Крагујевац за овај јубилеј, одиграти два велика меча у склопу припрема за поменути турнир. Сјајна прилика за уживање свих оних који годинама поштују наш клуб.

Економац и Каират ће обе утакмице одиграти у хали „Језеро“, у четвртак и петак (8. и 9.новембра) од 18.30 часова, а улаз ће, као и до сада на свим нашим утакмицама, да буде бесплатан.

Утакмици у петак претходиће сјајна манифестација – представљање екипе која је на Економском факултету у Крагујевцу давне 1974. године прва основала ФК Економац, па и овом приликом позивамо све љубитеље овог спорта да поздраве наше драге суграђане који су били део овог подухвата. 

(Фото: Екипа Економца на недавно одржаном турниру УЕФА Лиге шампиона у Крагујевцу – КМФ Економац)