PUNOLETSTVO EKONOMCA: Studenti zovu u „Jezero“, Kairat na proslavi

Najbolji srpski klub svih vremena obeležava ove nedelje 18. rođendan. Tim povodom, prigodnim tekstom na zvaničnom sajtu kluba, u kojem su sumirani uspesi, obratili su se ljubiteljima futsala. Tekst prenosimo u celosti.

Dan 7. novembar u istoriji našeg kluba upisan je kao dan osnivanja i nastanka danas najtrofejnijeg kluba u Srbiji. Kakva je ideja rođena tog 7. novembra 2000. godine, nešto je što može poslužiti za veliki ponos i radost, a količine truda, rada, želje i volje koje su utkane u istoriju postojanja kluba su nemerljive. Ekonomac će u ovoj nedelji obeležiti 18. rođendan, a rezultati koji su u dosadašnjoj istoriji postignuti služe nam za ponos.

Krenimo redom: osvajači smo nacionalnog prvenstva ukupno 10 puta do sada, od čega 9 uzastopnih titula, trofej nacionalnog kupa smo osvajali 4 puta, time i 4 puta duplu krunu, a jednom u istoriji trofej Balkanskog kupa. Zahvaljujući ovim uspesima smo ubedljivo najtrofejniji klub u Srbiji.

Ligu šampiona smo igrali 10 puta do sada, uključujući i ovogodišnje takmičenje, pod okriljem UEFA i svaki put smo igrali Elitnu rundu takmičenja. Nekoliko puta nam je fajnal-for za malo izmakao. Klub je najbolji rang na zvaničnoj UEFA listi imao kada je zahvaljujući sjajnim sezonama bio na četvrtoj poziciji, što je takođe u zemlji i regionu najveći uspeh. Uživamo veliko poštovanje evropske kuće fudbala koja je time što nam je devet puta dala organizaciju nekog od turnira Lige šampiona pokazala koliko poštuje naš rad.

Poslednji osvojeni trofeji su ostvareni na imponzantan način, prvi put u istoriji sve utakmice u nacionalnom šampionatu kao i kup takmičenju smo završili trijumfom, tako da je sa 26 pobeda u 26 utakmica u prvenstvu, kao i 4 pobede u 4 utakmice u kupu, odbranjena dupla kruna, postavljen novi apsolutni rekord, možda i u svim kolektivnim sportovima na ovim prostorima i šire.

Klub je u toj, najuspešnijoj sezoni uspeo i da značajno razvije omladinski pogon, te ni tu rezultati nisu izostali. Drugotimci su se iz Treće lige Regiona zapadne Srbije ubedljivo plasirali u Drugu ligu, dok je najmlađa postava srpskog šampiona (igrači ispod 18 godina) uspela da odmah po formiranju i dobrom radu tokom leta i jeseni osvoji prvi put Ligu mladih Srbije.

Naredne nedelje putujemo u Barselonu, na turnir Elitne runde Lige šampiona, a prethodno ćemo kroz dve međunarodne prijateljske utakmice protiv sjajnog kazahstanskog Kairata, dvostrukog evropskog prvaka, koji je prihvatio da dođe u Kragujevac za ovaj jubilej, odigrati dva velika meča u sklopu priprema za pomenuti turnir. Sjajna prilika za uživanje svih onih koji godinama poštuju naš klub.

Ekonomac i Kairat će obe utakmice odigrati u hali „Jezero“, u četvrtak i petak (8. i 9.novembra) od 18.30 časova, a ulaz će, kao i do sada na svim našim utakmicama, da bude besplatan.

Utakmici u petak prethodiće sjajna manifestacija – predstavljanje ekipe koja je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu davne 1974. godine prva osnovala FK Ekonomac, pa i ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje ovog sporta da pozdrave naše drage sugrađane koji su bili deo ovog poduhvata. 

(Foto: Ekipa Ekonomca na nedavno održanom turniru UEFA Lige šampiona u Kragujevcu – KMF Ekonomac)