ЗА ГИНИСА: У Немачкој бројали до 86!

На први поглед, резултат делује толико невероватно да је једина могућа помисао да је реч о грешци или шали. Ни други поглед не мења утисак… И могло би се тако у недоглед посматрати и чудити се – и изражавати неверица, али чињеница је да се ово догодило. На једној футсал утакмици резултат је био 86:0!

Десило се то у првенству Немачке, у тренутно актуелном такмичењу по регионима, а учинила је то екипа коју смо ове сезоне имали прилику да пратимо у УЕФА футсал лиги шампиона. У оквиру лиге северо-источног региона, лидер Хоенштајн-Ернстал је савладао Кине ем Хале управо тим резултатом прошлог викенда. Уз то додатак да је поменута поражена екипа претходно убедљиво изгубила и од Берлин сити футсала, на домаћем терену – 1:60, па је на зачељу табеле, после девет одиграних утакмица, без бодова и са гол-разликом 20:260.

Хоенштајн-Ернстал је стигао до Главне рунде УЕФА футсал лиге шампиона и на турниру у летонском граду Јелгави је заузео четврто, последње место. Савладао је Информатику из Темишвара (1:0), а изгубио од пољске Бјелско-Бјале (1:5), противника Економца ове недеље и Никарса из Риге (3:4).

Иначе, у овој лиги није чудно да победник затресе мрежу ривала између 20 и 30 пута, десило се то више пута, Такође, Херта је отишла корак даље и савладала Ајнтрахт из Магдебурга на гостовању 32:0 почетком јесени. Али, резултат 86:0 толико је невероватан да би могао да се нађе и у Гинисовој књизи рекорда.

У овом регионалном првенству се такмичи и екипа ФК Србије из Берлина. Налази се на седмом месту (од 11 клубова) са учинком од четири победе и шест пораза. Први је Хоенштајн-Ернстал са девет победа из девет утакмица и гол-разликом 177:16.

(Фото: Screenshot – www.fussball.de)