ZA GINISA: U Nemačkoj brojali do 86!

Na prvi pogled, rezultat deluje toliko neverovatno da je jedina moguća pomisao da je reč o grešci ili šali. Ni drugi pogled ne menja utisak… I moglo bi se tako u nedogled posmatrati i čuditi se – i izražavati neverica, ali činjenica je da se ovo dogodilo. Na jednoj futsal utakmici rezultat je bio 86:0!

Desilo se to u prvenstvu Nemačke, u trenutno aktuelnom takmičenju po regionima, a učinila je to ekipa koju smo ove sezone imali priliku da pratimo u UEFA futsal ligi šampiona. U okviru lige severo-istočnog regiona, lider Hoenštajn-Ernstal je savladao Kine em Hale upravo tim rezultatom prošlog vikenda. Uz to dodatak da je pomenuta poražena ekipa prethodno ubedljivo izgubila i od Berlin siti futsala, na domaćem terenu – 1:60, pa je na začelju tabele, posle devet odigranih utakmica, bez bodova i sa gol-razlikom 20:260.

Hoenštajn-Ernstal je stigao do Glavne runde UEFA futsal lige šampiona i na turniru u letonskom gradu Jelgavi je zauzeo četvrto, poslednje mesto. Savladao je Informatiku iz Temišvara (1:0), a izgubio od poljske Bjelsko-Bjale (1:5), protivnika Ekonomca ove nedelje i Nikarsa iz Rige (3:4).

Inače, u ovoj ligi nije čudno da pobednik zatrese mrežu rivala između 20 i 30 puta, desilo se to više puta, Takođe, Herta je otišla korak dalje i savladala Ajntraht iz Magdeburga na gostovanju 32:0 početkom jeseni. Ali, rezultat 86:0 toliko je neverovatan da bi mogao da se nađe i u Ginisovoj knjizi rekorda.

U ovom regionalnom prvenstvu se takmiči i ekipa FK Srbije iz Berlina. Nalazi se na sedmom mestu (od 11 klubova) sa učinkom od četiri pobede i šest poraza. Prvi je Hoenštajn-Ernstal sa devet pobeda iz devet utakmica i gol-razlikom 177:16.

(Foto: Screenshot – www.fussball.de)