ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ БАРСЕЛОНЕ: Правници шампиони света, уз гол разлику 32:6!

Универзитетска репрезентација Правног факултета Универзитета у Београду освојила је 4. Светско интеруниверзитетско првенство у футсалу (World Inter Universities Championship), управо завршено у Барселони!

У конкуренцији 36 универзитета широм света, селекција Правног факултета надмоћно се радовала златној медаљи савладавши све противнике уз гол разлику 32:6!

Пред правницима редом су у групи падали универзитети из Либана, Чешке и Француске. На путу до злата су, потом, савладане селекције из Катара, Енглеске, Русије да би, најзад, у финалу нашим момцима морали да се поклоне футсалери из Мађарске.

Освајачи златне медаље су: Марко Бадовинац, Никола Ристановић, Страхиња Петров, Филип Минић, Срђан Бркић, Душан Мајсторовић, Јован Ристановић, Александар Фриц, Душан Панић, Огњен Радовић, Страхиња Пајчин, Марко Лазић и Марко Милићевић

ДЕСЕТКА ЗА ПРВО МЕСТО: Универзитетска репрезентација Правног факултета Универзитета у Београду Фото: Фејсбук

 

ЗЛАТНИ ПРОФЕСОР: Др Владимир Вулетић, селектор

Селектор футсал селекције Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Владимир Вулетић, не крије одушевљење:

– Ово је највећи тријумф ове талентоване и сјајне генерације Правног факултета коју имам част да предводим. Подсећам да је Правни факултет шампион Лиге Универзитета у Београду, да ови момци чине окосницу футсал репрезентације Универзитета у Београду, универзитетског шампиона Србије и петопласиране репрезентације са Европских универзитетских игара у Коимбри. У времену кад постоји евидентна криза универзитетског спорта, ово је доказ да се преданим и пожртвованим радом могу досегнути неслућене висине. Хвала Правном факултету, ФК Партизан и Фудбалском савезу Србије, пресудно су омогућили да ова изузетна генерација добије прилику да постане светски универзитетски шампион!

 

Председник Спортског друштва Викториа Правног факултета и дугогодишњи капитен Никола Ристановић истиче:

– Велики рад носи велике резултате, показали смо колико је заједништво и међусобно поверење важна ствар у спорту. Увек верујемо у себе, гајимо победнички менталитет и готово да нема екипе која се у менталном приступу утакмици може поредити с нама. Правни факултет је дао Србији два репрезентативца у футсалу, Николу Матијевића и Страхињу Петрова, то очито говори са каквим ентузијазмом и жељом бранимо боје нашег факултета и наше државе!

Селектор наших златних правника је професор Правног факултета у Београду, др Владимир Вулетић, док је шеф делегације Матија Бурић