LIGA ŠAMPIONA: Ekonomac na brazilski pogon – pobeda za kraj!

Prvak Srbije Ekonomac je zauzeo treće mesto na turniru Grupe B Elitne faze UEFA futsal lige šampiona u Barseloni, pošto je u poslednjem kolu ubedljivo savladao Rekord iz Bjelsko-Bjale rezultatom 8:4 (4:1). Het-trik je dao Divanei, Igor je upisao dva gola i tri asistencije, a Tales jednu manje i, takođe, dva pogotka.

Kragujevčani, sa pomenutim Igorom i Talesom ponovo u ekipi (nije ih bilo protiv Jugre zbog povreda), bili su maksimalno motivisani od prvog minuta, nisu želeli da takmičenje u Španiji završe na začelju, posle prethodna dva poraza – ubedljivog od domaćina i ruske Jugre u trenucima kada su krenuli na „sve ili ništa“ (u utakmici koja će se pamtiti i po prvom golu šampiona Srbije). Nije ih pokolebao ni vodeći pogodak poljske ekipe, koji je dao Bondar u 5. minutu, kada mu je asistirao Poplavski, već je mašinerija iz Kragujevca na brazilski pogon tada žestoko uzvratila. Prvo preko Talesa, na dodavanje Vitora Uga, posle čega je usledio het-trik Divaneija, kada je dve asistencije upisao Igor, a jednu Tales, za sigurnih 4:1 na poluvremenu. I pogled na statistiku dovoljno govori o dominaciji Ekonomca – 10:2 u udarcima u okvir gola i 7:3 van okvira gola.

Već posle uvodnih tridesetak sekundi drugog poluvremena isključen je Poplavski. Igor nije iskoristio penal sa šest metara, ali je brzo nadoknadio propušteno, potom dao još jedan pogodak, na dodavanje kapitena Rnića, a onda asistirao Talesu u 29. minutu. Usledilo je kraće buđenje rivala sredinom drugog poluvremena, preko Surmijaka (dodavanje Kubika), Mareka i Bondara (asistencija Budnijaka), dok je u međuvremenu precizan sa druge strane bio Rajčević, u akciji u kojoj je učestvovao i Tales.

Barselona je pobednik Grupe B Elitne faze Lige šampiona i u aprilu 2019. godine boriće se na završnom turniru za titulu prvaka Evrope. U odlučujućem susretu, duelu nekadašnjih kontinentalnih pobednika, domaćin u „Blaugrani“ je savladao Jugru iz Jugorska rezultatom 2:0 (1:0). Strelci su bili Ferao iz penala sa šest metara u 8. minutu i golman Huanho deset sekundi pre kraja utakmice.

Tako je Ekonomac završio turnir iza Barselone i Jugre, a ispred Rekorda. Imajući u vidu sve okolnosti, jačinu rivala i probleme sa povredama, ovo je realan rezultat, ali ostaje žal zbog toga što je napravljen korak unazad na evropskoj sceni u odnosu na prošlu sezonu.

Rezultate, tabele i parove svih utakmica Elitne faze Lige šampiona možete da pogledate ovde.


UEFA FUTSAL LIGA ŠAMPIONA – ELITNA FAZA – GRUPA B – TREĆE KOLO

REKORD BJELSKO-BJALA – EKONOMAC 4:8 (1:4)

STRELCI: 1:0 Bondar u 5, 1:1 Tales u 7, 1:2 Divanei u 8, 1:3 Divanei u 12, 1:4 Divanei u 17, 1:5 Igor u 21, 1:6 Igor u 27, 1:7 Tales u 29, 2:7 Surmijak u 30, 3:7 Marek u 33, 3:8 Rajčević u 34, 4:8 Bondar u 34. minutu. DVORANA: „Blaugrana“. SUDIJE: Eduardo Fernandeš Koeljo, Migel Kastiljo (obojica iz Portugala) i Anđelo Galante (Italija). CRVENI KARTON: Poplavski u 21. minutu. NAGOMILAVANJE PREKRŠAJA: Rekord Bjelsko-Bjala 3 (1+2), Ekonomac 5 (4+1).

REKORD BJELSKO-BJALA: KALUŽA (golman), POPLAVSKI, BUDNIJAK, MAREK, BONDAR, Kubik, Surmijak, Dudek, Bjel, Gasijor, Lasak, Janovski (kapiten), Navrat (golman). Trener: Andžej Šlapa.

EKONOMAC: ANTONIĆ (golman), IGOR, DIVANEI, VITOR UGO, TALES, Perić, Matijević, Rnić (kapiten), Sorokin, Rajčević, Milanović (golman), Momčilović (golman). Trener: Predrag Rajić.UEFA FUTSAL LIGA ŠAMPIONA – ELITNA FAZA – GRUPA B

Rezultati: Jugra – Rekord 4:3, Barselona – Ekonomac 6:1, Ekonomac – Jugra 2:3, Barselona – Rekord 3:1, Rekord – Ekonomac 4:8, Barselona – Jugra 2:0.

Tabela: 1. Barselona 9 (gol-razlika 11:2), 2. Jugra 6 (7:7), 3. Ekonomac 3 (11:13), Rekord 0 (8:15).

Na finalnom turniru UEFA futsal lige šampiona igraće Barselona.


(Foto: Facebook/FCBFutbolSala)