ЛИГА ШАМПИОНА: Фешта у Лисабону, познати сви полуфиналисти!

На европској футсал сцени скоро ништа ново, пошто су се на завршни турнир, који ће бити одржан између 25. и 28. априла 2019. године, пласирали шпански клубови Интер Мовистар и Барселона, казахстански Каират и португалски Спортинг. Укупно, ови клубови имају до сада девет освојених титула првака „Старог континента“ и, када се сабере њихов комплетан учинак, долази се до бројке од чак 16 финала!

Претходно поменуто „скоро“ се односи на повратак двоструког шампиона Каирата међу четири најбоље екипе Европе (прошле сезоне је међу полуфиналистима био мађарски Ђер). Изгледа да је Казахстанцима баш пријао боравак у Крагујевцу, па су потом пројурили кроз Групу Д у чешком граду Хрудиму, где су играли против италијанске Пескаре (4:1), белоруске Лиде (7:2) и, на крају, домаћег Ера-Пака (4:2).

Први, како то доликује петоструком и актуелном шампиону Европе, место у полуфиналу је обезбедио Интер Мовистар, већ после два кола Групе А у литванском граду Алитусу. Шпанска екипа је победила словеначки Добовец (5:1), холандски Хале-Гоик (5:2) и, у трећем колу, домаћи Витис (4:2).

Трећи полуфиналиста је још један двоструки првак „Старог континента“ Барселона, која је у одлучујућем сусрету Групе Б савладала руску Југру (2:0), а претходно и српски Економац (6:1) и пољски Рекорд (3:1).

Економац из Крагујевца је, на крају, заузео 11. место у Европи ове сезоне, пошто је победио екипу из Бјелско-Бјале у трећем, последњем колу Групе Б и има трећи најбољи учинак од трећепласираних тимова из четири групе Елитне фазе Лиге шампиона.

А, најузбудљивије је било у Групи Ц, која је у Лисабону укрстила Спортинг и Бенфику, са једне стране организатора турнира и екипу која је три пута била европски вицешампион, али нема победнички пехар (два пута у последње две сезоне), а са друге најбољи тим на континенту 2010. године. Прштало је на све стране. Бенфика је повела голом Робиња у 12, а изједначио је Кардинал из пенала са 10 метара у 18. минуту, за 1:1. И то је коначан резултат, иако је Бенфика снажно нападала у завршници са голманом-играчем, погодио је првотимац тог клуба Андре Коељо пречку у последњем минуту… Међутим, гола није било. Реми је био довољан за почетак великог славља играча и навијача Спортинга. Претходно, ова екипа је била боља од руског Сибирјака (4:0) и хрватског тима Ново вријеме (6:0).

Резултате и табеле свих група Елитне фазе Лиге шампиона можете да погледате овде.