ТРЕЋА ЛИГА ВОЈВОДИНЕ: Пчиња и Форум лидери у Војводини

На Војвођанским теренима се одиграло 8. коло футсал лига. На Западу су се гости прославили а једино је част домаћина спасио победом АПА футсал у Пригревици јер се реновира хала у Апатину.

У Бајмоку су се неочекивано гости радовали, Мићко Тренд је победио врло добру екипу Летећих Бајмочана резултатом 3:4, и тако вратио мило за драго након пораза у 1. колу на Петроварадину од бајмочана.

У Врбасу није било голова у првом делу игре, док су куљани имали снаге али у настваку Холанђани су просто торпедовали мрежу Хајдука, и сасвим очекивана победа 7:1.

Већ смо рекли да је АПА футсал био убедљив као домаћин против новосађана такође резулатом 7:1.

И у последњој утакмици у Новом Саду, Пчиња је победила рекло би се рутински Танго.

Резулати 8. кола Футсал лиге Војводине – Запад:

Субота 16.00 Бајмок:  КМФ Летећи БАЈМОЧАНИ – КМФ МИЋКО ТРЕНД 3:4,

Субота 18.00 Врбас: КМФ ХАЈДУК КМФ – Летећи ХОЛАНЂАНИН 1:7,

Субота 19.00 Пригревица: КМФ АПА Футсал – КМФ НОВИ САД 7:1, и

Понедељак 21.00 Нови Сад: КМФ ТАНГО – КМФ ПЧИЊА 3:6.

Табела, после 8. кола: 1. Пчиња 22. бода, 2. АПА футсал 18.бодова, 3. Летећи Холанђанин 17.бодова, 4. Мићко Тренд 13. бодова, 5. Летећи Бајмоћани 12. бодова, 6. Нови Сад 9. бодова, 7. Танго 3. бода, и 8. Хајдук без бодова.

На истоку је такође одиграно 8. коло, а сада је слободна била екипа Краљевићева из Качарева. Гости су били успешнији и славили су на две утакмице док је част домаћина спасио лидер вршачки Форум, који је просто декласирао Индиансе из Инђије са 10:1.

Викинг из Руме је као гост славио у хали Језеро у Кикинди, док је Тисе из Новог Бечеја славила тесним резултатом против све бољег тима Динама из Панчева.

Резулати 8. кола Футсал лиге Војводине – Исток:

Слободно је било KМФ КРАЉЕВИЋЕВО из Качарева,

Субота 20.30 Кикинда: КМФ КИКИНДА – КМФ ВИКИНГ 2:5,

Субота 20.30 Вршац: КМФ ФОРУМ – КМФ ИНДИАНС 2013 10:1, и

Понедељак 21.00 Панчево: КМФ ДИНАМО – КМФ ТИСА 4:6.

Табела, после 8. одиграних кола: 1. Форум 18.бодова, 2. Тиса 15. бодова, 3. Викинг 15. бодова, 4. Динамо 9. бодова, 5. Краљевићево 6. бодова, 6. Индианс 6. бодова, и 7. Кикинда 2. бода (-1).

Детаљ са утакмице ФОРУМ – ИНДИАНС

Поводом одигране утакмице у Панчеву, из претходног 7. кола где је било неправилности донете су следеће одлике комесара Футсал лиге Војводине ФСВ Сеада Чочића:

Утакмица КМФ „ДИНАМО“ – КМФ „ИНДИАНС 2013“, на основу члана 57. Правилника о такмичењу ФСС, (Ако на утакмицу није уложена жалба,утакмица се региструје постигнутим резултатом), региструје се постигнутим резултатом 6:0 у корист КМФ „Динамо“,

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

обзиром да КМФ Индианс 2013, није упутио званичну жалбу на одигравање исте (клуб доставио примедбу комесару за такмичење и савезу уз уцену, да уколико се у року од пар дана не региструје иста у њихову корист, они ће напустити такмичење). Како је утакмица одиграна (највише захваљујући сналажљивости делегата), не постоји основ за жалбу на саму утакмицу, а клуб домаћин ће због пропуста бити адекватно дисциплински санкционисан).

Такође, нити један клуб (без обзира о коме се ради), ни на који начин не може уцењивати такмичарске органе, или савез. КМФ Индианс 2013, је доставио и одлуку о иступању па исту повукао након два сата, уз образложење да немају подршку ни од кога те да се за исти боре само два члана клуба-приватно.Ипак, клуб је учинио додатни напор и наставио такмичење. Како је у претходним годинама,клуб имао исте проблеме, сасвим је сигурно да би казне за клуб,као и појединце биле прилично ригорозне, уколико би поновили одустајање из такмичења). Ценећи проблеме са којима се сусреће клуб, Савез и такмичарски органи, ће у складу са могућностима, помоћи клубу колико се то буде могло, али клуб треба да се понаша у складу са прописима.

КМФ „ДИНАМО“- ПАНЧЕВО, се на основу члана 63. ДП ФСС ( а због поновљеног случаја пропуста у организацији утакмице) кажњава новчаним износом од 15.000,00 динара, УСЛОВНО 30.000,00 динара,што значи да уколико се исти случај понови, клуб ће уплатити додатних 15.000,00 динара, плус тада насталу казну.Обзиром да семафор није био у функцији, те да је и особа која ради на одржавању истог покушавала да га оспособи и није успела, то је узето као олакшавајућа околност. Семафор није радио ни у првом полувремену утакмице са КМФ ТИСА, али је квар отклоњен и друго полувреме је био у функцији, а да при томе нико није стављао примедбу, те су делегат и трећи судија, мерили прво полувреме штоперицама.

Здравствено лице (лице које није лиценцирао, али је идентитет утврђен на основу л.к., а стручност на основу лиценце лекарске коморе и факсимила, а које је иначе лекар запослен у хитној помоћи Дома здравља Панчево, др Симоновић Горан), је каснило чак 30 минута, и сходно Пропозицијама такмичења, та утакмица се није требала играти, те да је иста играна искључиво на сналажљивост делегата утакмице, донешена је одлука као што је наведено. Исто здравствено лице, присуствовало и утакмици са КМФ Тиса, са потпуно исправном документацијом, која се захтева, уколико лице није лиценцирано. Целокупна казна КМФ Динамо, биће активирана, у случају да се исти пропуст понови.


 

(Фото – архива ФБ страница КМФ Форум и КМФ Индианс)