ТРЕЋА ЛИГА ВОЈВОДИНЕ: Холанђани изненадили Пчињу, а Форуму дубока Тиса

Минулог викенда је одиграно комплетно 9. коло на Војвођанским футсал теренима. Оба дербија су донела динамичан, ефикасан и квалитетан футсал. У Врбасу је подмлађени састав Летећег Холанђанина савладао фаворизовану Пчињу из Каравукова, а на Истоку /Срем и Банат/ у Новом Бечеју је славила домаћа Тиса против најозбиљнијег кандидата за повратак у Другу футсал лигу Србије, екипе Форума из Вршца.

Летећи Холанђанин – Пчиња (Каравуково)  3:2 (0:0)

Враћа се публика у Врбас, а долазе неки нови клинци који могу наставити славу старијих футсалера… Дерби је у потпуности оправдао очекивања, било је свега и атрактивних потеза, брзих контра напада, неискоришћених шанси али и голова. Препуне трибине врбашког храма спорта биле су само додатни мотив за обе екипе да оставе срце на паркету дворане „Драго Јововић“.

Мора се додати да су за гостујућу екипу наступила чак четири играча из Летећих Холанђана (Арваји, Самарџић, Бодоњи и Живкуцин) и наравно тренер Марко Новаковић Монтела, и већ се у ваздуху осетило да ће све прштати, а тако је и било…

Висок пресинг на противничке играче чим добију лопту, од старта меча а Холанђани су били у предности јер је тренер домаћих Мирицки имао свих 14 играча у ротацији а гости само 11 уз оправдани изостанак младог репрезентативца из Србобрана Зорана Арђељана (пријатељски мечеви са селекцијом У19 Мађарске).

Играло се отворено без пардона али у границама фер плеја, али упркос бројним прилика мреже су мировале, у првом делу а најзаслужнији су за то били вратари Мартин Маринковић код домаћина и код гостију Бањац Слободан. Врбашани су имали најбољу, готово идеалну прилику у 18. минуту јер су имали казнени ударац са 10. метара после оправдано досуђеног шестог акумулираног прекршаја али је Пеђа Перовић био непрецизан, лопта је фијукнула изнад пречке.

У другом делу врбашани још жешће нападају уз буку верних навијача али Пчиња долази прва у вођство, омалени али хитроноги Бодоњи истрачава у контри и на другој стативи користи статичност домаћих играча и просто убацује лопту у небрањени део мреже – 0:1! Од тог тренутка долази до нервозније игре и неопрезних стартова али срећом без последица јер су судије смириле страсти са неколико правовремено додељених жутих картона на обе стране.

И онда на сцену прво ступа Пековић Немања када у 28. минуту директно из слободног ударца са дистанце погађа небрањени део мреже поред живог зида гостију и успаваног вратара – 1:1! Потом нокаут холанђана за непуна два минута, тренер гостију Марко Новаковић тражи отворенију игру футсалера Каравукова. Међутим први постижу гол домаћи у 31. минуту после једне филигрантске акције, искоса са десне стране са неких осам метара погађа небрањени део мреже искусни Маћуженски за 2:1! Трибине су сезатресле, а домаћи навијачи праве буку. Није прошло ни 120 секунди када и Филип Јакшић користи непажњу гостујућих играча и постиже гол за тада већ опипљивих 3:1! До краја, гости из Каравукова су играли са петим играчем у пољу уместо голмана али су само смањили резултат на коначних 3:2, стрелац је био опет расположени Бодоњи.

Летећи Холанђанин: Маринковић Мартин (голман – кап), Перовић Предраг, Јакшић Филип, Шћепановић Немања, Пековић Немања, Селак Немања, Селак Стефан, Симић Милош, Докнић Угљеша, Лукић Дејан, Лазетић Радослав, Маћиженски Дамир, Стјеповић Зоран, Тепавчевић Милош (голман).  Тренер: игор Мирицки.

Пчиња: Бањац Слободан (голман – кап), Самарџић Давор, Миленковић Радован, Живкуцин Марко, Кршић Александар, Арваји Дражен, Бодоњи Борис, Црњански Дејан, Спасић Михаљо, Врачевић Душан, и Стојановић Милош. Тренер: Марко Новаковић. 

Није било изненађења у осталим мечевима осим што је Нови Сад победио Бајмочане, док је АПА футсал био сигуран против Танга, а Мићко Тренд је био бољи од фењераша Хајдука из Куле.

Резулати 9. кола Футсал лиге Војводине – Запад:

Петак 21.00 Aпатин: КМФ АПА ФУТСАЛ – КМФ ТАНГО 9:5,

Петак 21.00 Врбас: КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН – КМФ ПЧИЊА 3:2,

Недеља 18.00 Петроварадин: КМФ МИЋКО ТРЕНД – КМФ ХАЈДУК 9:3, и

Недеља 20.00 Нови Сад: КМФ НОВИ САД – КМФ ЛЕТЕЋИ БАЈМОЧАНИ 7:6.

Табела, после 9. кола: 1. Пчиња 22. бода, 2. АПА футсал 21.бодова, 3. Летећи Холанђанин 20.бодова, 4. Мићко Тренд 16. бодова, 5. Летећи Бајмоћани 12. бодова, 6. Нови Сад 12. бодова, 7. Танго 3. бода, и 8. Хајдук без бодова.


На Истоку је у центру пажње био дерби у Новом Бечеју, домаћа Тиса је поразила Форум и тако преузела врх табеле од ривала из Вршца. Кикс је направио Викинг који је на свом паркету у Руми одиграо нерешено са екипом Краљевићева из Качарева. И на крају у Инђији је домаћи Индианс 2013 победио Кикинду.

Резулати 9. кола Футсал лиге Војводине – Исток:

Петак 21.00 Нови Бечеј: КМФ ТИСА – КМФ ФОРУМ 8:5,

Субота 19.00 Инђија: КМФ ИНДИАНС 2013 – КМФ КИКИНДА 8:4, и

Понедељак 19.30 Рума: КМФ ВИКИНГ – KМФ КРАЉЕВИЋЕВО 2:2.

У овом колу слободна је била екипа Динама из Панчева.

Табела, после 9. одиграних кола: 1. Тиса (гол разлика 38:21) 18.бодова, 2. Форум  (27:21) 18. бодова, 3. Викинг 16. бодова, 4. Динамо 9. бодова, 5. Индианс 2013 9. бодова, 6. Краљевићево 7. бодова, и 7. Кикинда 2. бода (-1).

 

Утакмица 10. кола „Летећи Бајмочани“ – „АПА футсал“, је од стране Комесара за такмичење Сеада Чочића проглашена утакмицом повишеног ризика, па ће се захтевати посебна организација од стране клуба домаћина, али и гостујућег клуба. Клуб домаћин је дужан појачати број редара, обавестити о овој одлуци МУП, а гост је дужан најавити евентуални долазак навијача, било организовано или ако има сазнања, самостално. Клуб домаћин је дужан, примити и испратити гостујућу екипу како доликује, а то би требала бити обавеза свих клубова који се такмиче.

 (Фото: Летећи Холанђанин и Тиса – Нови Бечеј)