ФС Војводине: Почетак првенства у футсалу за девојчице

Првенство Војводине у футсалу „4+1“ за девојчице које је утврђено Календаром такмичења и рада женског фудбала Комисије за женски фудбал ИО ФСВ почиње 01. децембра 2018. године у Новом Бечеју.

Пријављено је 7 екипа, и то: ЖФК „Спартак А“ (Суботица), ЖФК „Војводина А“ (Нови Сад), ЖФК „Кањижа“ (Кањижа), ЖФК „Инђија“ (Инђија), ЖФК „Бачка“ (Бачка Паланка), ЖФК „Спартак Б“ (Суботица) и ЖФК „Војводина Б“ (Нови Сад). Свака од пријављених екипа ће једном бити домаћин, односно организатор.

На основу броја пријављених екипа направљен је и систем такмичења у којем ће играти свако са сваким по двокружном систему што значи 14 кола. У једном такмичарском дану биће одиграно два кола. Након седам такмичарских дана, односно након одиграних 14 кола организоваће се и осми такмичарски дан на којем ће се одиграти завршни део и биће додељена признања од стране Фудбалског савеза Војводине. Тог осмог такмичарског дана ће се одиграти три утакмице за коначан пласман, као и три ревијалне утакмице.

Право наступа имају играчице рођене 2004. године и млађе са важећом такмичарском књижицом и урађеним, односно важећим лекарским прегледом.

Утакмице се играју два (2) пута по 15 минута.

Домаћин првог такмичарског дана у Новом Бечеју ће бити ЖФК „Кањижа“, а распоред осталих такмичарских дана у првом делу првенства је следећи:

  1. децембар 2018. – НОВИ БЕЧЕЈ (ЖФК „Кањижа“) 9,00h

08./09. децембар 2018. – НОВИ САД (ЖФК „Војводина“)

15./16. децембар 2018. – СУБОТИЦА (ЖФК „Спартак“)

  1. децембар 2018. – ИНЂИЈА (ЖФК „Инђија)

Почетак другог дела првенства предвиђен је за 16. фебруара наредне године.

(Фото – ФС Војводине)