ТРЕЋА ЛИГА ВОЈВОДИНЕ: Јесењи прваци Летећи Холанђанин и Тиса из Новог Бечеја

На теренима Војводине је завршен јесењи део првенства и на Западу и на Истоку. Најбољи тимови су Летећи Холанђанин из Врбаса на Западу, и Тиса из Новог Бечеја на Истоку.

У уводном мечу 11. кола у Бајмоку су домаћи коначно славили против слабашног Танга из Новог Сада, и са три бода се опет вратили у трку за четврто место. Врбашани су наплатили дуг и победили квалитетну екипу Мићко Тренда у Петроварадину. Тренер врбашана Игор Мирицки је повео тренутно најбољи састав на гостовање, и уз макималан приступ победа врбашана није долазила у питање. У Апатину је одигран бачки дерби али на паркету је постојала само домаћа екипа која је рутински славила против фењераша из Куле. И на крају рањена Пчиња је отишала на гостовање у СПЕНС. Одлична утакмица је виђена пред малобројном новосадском публиком на крају подела бодова између Новог Сада и Пчиње није никоме одговарала…

Врбашани су заслужено јесењи прваци иако су најмлађа екипа. Постепено су дизали форму, уз неколико искусних ветерана млади играчи врбашана стасавају и израстају у опет квалитетан састав. Апатинци су били хит на почетку али нису издржали висок ритам током свих једанаест кола, док фаворит на папиру Пчиња из Каравукова је тек трећа. За четврто место и борбу за улазак у Другу футсал лигу ће се борити три екипе – Мићко Тренд, новајлија Летећи Бајмочани и Нови Сад. Далеко иза су остали новосадснки Танго и кулски Хајдук који је претрпео знатне измене у саствау у односу на претходне сезоне и сада је бледа сенка некадашње екипе која је била свима тврд орах, поготово на врућем терену у Кули.

 

Резулати 11. кола Футсал лиге Војводине – Запад:

Субота 16.00 Бајмок:  КМФ Летећи БАЈМОЧАНИ – КМФ ТАНГО   5:1,

Субота 18.00 Петроварадин:  КМФ МИЋКО ТРЕНД  – КМФ Летећи ХОЛАНЂАНИН    5:8,

Понедељак 20.00 Апатин:  КМФ АПА ФУТСАЛ  – КМФ ХАЈДУК  8:3, и

Понедељак 21.00 Нови Сад: КМФ НОВИ САД – КМФ ПЧИЊА 5:5.

Табела, после 11. кола: 1. Летећи Холанђанин 26.бода, 2. АПА футсал 25.бодова, 3. Пчиња 24. бода, 4. Мићко Тренд 17. бодова, 5. Летећи Бајмочани 16. бодова (+5), 6. Нови Сад  16. бодова (-9),  7. Танго 3. бода, и 8. Хајдук без бодова.

 

На истоку тј. футсал клубови из Срема и Баната су такође одиграли 11. коло. Лидер Тиса из Новог Бечаја фуриозном игром декласирала ослабљену екипу Краљевићева из Качарева, и потврдила да се заслужено налази на првом месту. Форум из Вршца је платио данак великим осцилацијама у битним мечевима тако да су вршчани иако већ виђени као стари-нови друголигаш веома закомпликовали ситуацију на повратаку у јединствену Другу футсал лигу Србије. Из прикрајка вреба своју шансу и Викинг из Руме, али тешко да ће они моћи угразити поготово прве две – три екипе са Запада. И опет новајлија Динамо из Панчева је право откровење јер ће се готово сигурно наћи међу четири најбоље екипен на Истоку што практично значи пролећну борбу за трон војвођанског футсала. На зачељу су три екипе – Краљевићево, Индианс и Кикинда…

 

Резулати 11. кола Футсал лиге Војводине – Исток:

Петак 18.00 Нови Бечеј: KМФ ТИСА  – KМФ КРАЉЕВИЋЕВО   13:3,

Недеља 16.00 Инђија: КМФ ИНДИАНС 2013  – КМФ ВИКИНГ   5:5, и

Понедељак 20.00 Панчево: КМФ ДИНАМО  – КМФ КИКИНДА   10:0.

У овом колу слободна је била екипа Форума из Вршца.

Табела, после 11. одиграних кола: 1. Тиса 24.бода, 2. Форум 18. бодова, 3. Викинг 17. бодова, 4. Динамо 15. бодова, 5. Краљевићево 10. бодова, 6. Индианс 2013 10. бодова, и 7. Кикинда 2. бода (-1).

Следи Футсал Куп такмичење на територији ФС Војводине као и омладинска футсал лига а онда тек средином фебруара наставак пролећног дела првенства у обе Футсал лиге Војводине.

 (Фото: кмф Летећи Холанђанин и снимак утакмице ТВ Нови Бечеј)