Шпанија показала класу у Чачку

За разлику од синоћне утакмице и тесне победе Шпаније над Србијом 4:2, вечерас у Чачку је селекција У19 Шпаније показала максималну борбеност, жељу и квалитет.

Као да су се изабраници селектора Владимира Јовановића Прше синоћ издували па су вечерас били у знатно слабијем издању него синоћ. Са друге стране црвена фурија је дала пун гас, и боље се припремила против орлића, и резултат на семафору је био

Србија У19 – Шпанија У19    1:8 (0:3)

Вечерас је била измењена почетна постава репрезентације Србије јер је уместо Владана Кољајића на голу био капитен Немања Милановић, и уместо Матије Урошевића стартер је био Ђорђе Росић. Такође је  и шпански селектор промешао карте и извео на паркет хале у Чачку измењену поставу. Овога пута шпанци су били прецизни три пута у првом делу утакмице (Ривера у 9.мин, Ромеро у 15.мин, и Родригез у 20.мин) и тиме ставили до знања чачанској публици да неће видети неизвеност као у претходној утакмици у Горњем Милановцу.

У наставку је Шпанија за само два минута постигла још два гола (Бернат у 24.мин, и Пена у 25.мин) и повела са убедљивих 5:0. Србија је узвратила коначно голом у истом 25. минуту Ђорђа Росића да би опет Шпанија била немилосрдна и са још два брза гола (Ромеро у 26.мин, и Родригез у 27.мин) докрајчила надања орлића да и овај пут могу ући у неизвесну завршницу као синоћ. Тачку на и је гол у 39.минуту меча а стрелац за Шпанију је био Парез. Заслужена победа ове ноћи далеко боље шпанске селекције. Ако се дода да су шпанци добили чак три жута картона онда се мора разумети да су играли на високом нивоу и за максималним приступом, на овом другом мечу.

 

16.јануар 2019. у 19.00. Чачак , хала „Младост Атеница“. Гледалаца око 700. Судије: Петровић Ђорђе, Буројевић Бојан и Јакшић Александар (сви Србија). Жути картони: Бернат Полвил у 3.мин, Хесус Алваро у 20.мин, и Антонио Перез у 36.мин (сви Шпанија), и Јован Урошевић у 3.мин (Србија). Стрелци: Адриан Ривера у 9.мин, Мануел Ромеро у 14. и 26.мин, Адриан Родригез у 20. и 27.мин, Бернат Полвил у 24.мин, Давид Пена у 25.мин, и Антонио Перез у 39.мин (Шпанија), Ђорђе Росић у 25.мин за Србију.

СРБИЈА У19: Немања Милановић /кап. голман/, Лазар Маринковић, Јован Урошевић, Ђорђе Росић, Марко Стојановић, Михаило Маргетић/голман/, Немања Димитријевић, Енсар Реџовић, Матија Урошевић, Андреј Влајковић, Никола Милашиновић, Давид Миковић, Зоран Арђељан и Александар Мандић. Селектор: Владимир Јовановић.

ШПАНИЈА У19: Хесус Алваро /голман/, Бернат Полвил, Нестор Гомез, Алберто Мирас, Алехандро Церон, Давид Пена, Антонио Перез, Мануел Ромеро, Кристиан Молина,  Адриан Переира /голман/, Игњацио Торес /кап./, Рикардо Консалвес, Адриан Ривера и Адриан Родригез. Селектор: Албер Канилас Алавес.