Španija pokazala klasu u Čačku

Za razliku od sinoćne utakmice i tesne pobede Španije nad Srbijom 4:2, večeras u Čačku je selekcija U19 Španije pokazala maksimalnu borbenost, želju i kvalitet.

Kao da su se izabranici selektora Vladimira Jovanovića Prše sinoć izduvali pa su večeras bili u znatno slabijem izdanju nego sinoć. Sa druge strane crvena furija je dala pun gas, i bolje se pripremila protiv orlića, i rezultat na semaforu je bio

Srbija U19 – Španija U19    1:8 (0:3)

Večeras je bila izmenjena početna postava reprezentacije Srbije jer je umesto Vladana Koljajića na golu bio kapiten Nemanja Milanović, i umesto Matije Uroševića starter je bio Đorđe Rosić. Takođe je  i španski selektor promešao karte i izveo na parket hale u Čačku izmenjenu postavu. Ovoga puta španci su bili precizni tri puta u prvom delu utakmice (Rivera u 9.min, Romero u 15.min, i Rodrigez u 20.min) i time stavili do znanja čačanskoj publici da neće videti neizvenost kao u prethodnoj utakmici u Gornjem Milanovcu.

U nastavku je Španija za samo dva minuta postigla još dva gola (Bernat u 24.min, i Pena u 25.min) i povela sa ubedljivih 5:0. Srbija je uzvratila konačno golom u istom 25. minutu Đorđa Rosića da bi opet Španija bila nemilosrdna i sa još dva brza gola (Romero u 26.min, i Rodrigez u 27.min) dokrajčila nadanja orlića da i ovaj put mogu ući u neizvesnu završnicu kao sinoć. Tačku na i je gol u 39.minutu meča a strelac za Španiju je bio Parez. Zaslužena pobeda ove noći daleko bolje španske selekcije. Ako se doda da su španci dobili čak tri žuta kartona onda se mora razumeti da su igrali na visokom nivou i za maksimalnim pristupom, na ovom drugom meču.

 

16.januar 2019. u 19.00. Čačak , hala „Mladost Atenica“. Gledalaca oko 700. Sudije: Petrović Đorđe, Burojević Bojan i Jakšić Aleksandar (svi Srbija). Žuti kartoni: Bernat Polvil u 3.min, Hesus Alvaro u 20.min, i Antonio Perez u 36.min (svi Španija), i Jovan Urošević u 3.min (Srbija). Strelci: Adrian Rivera u 9.min, Manuel Romero u 14. i 26.min, Adrian Rodrigez u 20. i 27.min, Bernat Polvil u 24.min, David Pena u 25.min, i Antonio Perez u 39.min (Španija), Đorđe Rosić u 25.min za Srbiju.

SRBIJA U19: Nemanja Milanović /kap. golman/, Lazar Marinković, Jovan Urošević, Đorđe Rosić, Marko Stojanović, Mihailo Margetić/golman/, Nemanja Dimitrijević, Ensar Redžović, Matija Urošević, Andrej Vlajković, Nikola Milašinović, David Miković, Zoran Arđeljan i Aleksandar Mandić. Selektor: Vladimir Jovanović.

ŠPANIJA U19: Hesus Alvaro /golman/, Bernat Polvil, Nestor Gomez, Alberto Miras, Alehandro Ceron, David Pena, Antonio Perez, Manuel Romero, Kristian Molina,  Adrian Pereira /golman/, Ignjacio Tores /kap./, Rikardo Konsalves, Adrian Rivera i Adrian Rodrigez. Selektor: Alber Kanilas Alaves.