СРБИЈА ПРЕД ИРАН: Орлови на окупу, тренинзи у Шапцу

Репрезентација Србије се окупила данас у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови и потом отишла за Шабац, град који ће бити домаћин члановима нашег националног тима и наредних дана, у оквиру припрема за пријатељски двомеч са Ираном. У овом граду биће одиграна друга утакмица, петог фебруара од 20 часова, док ће дан раније снаге одмерити у Лозници, од 19 часова (директан пренос на четвртом каналу телевизије „Арена спорт“). Уз претходно поменуто и информација да је улаз на обе утакмице бесплатан, али да је неопходно набавити карте.

На првој прозивци у 2019. години (и последњој пред дуго очекивани долазак Бразила у Србију у априлу), селектор Горан Иванчић је имао на располагању 12 од 14 позваних играча, пошто ће се двојац из руског Тјумена, голман Миодраг Аксентијевић и Младен Коцић, накнадно прикључити саиграчима.

Сениорском националном тиму је прикључен голман омладинске репрезентације Србије Михаило Маргетић, који ће тако ових дана стећи непроцењиво искуство.

– Испред нас су две изузетне провере, против селекције која је неприкосновена у Азији и једна од најквалитетнијих на свету, трећа са последњег Светског првенства. То ће за нас бити ново искуство јер Иран негује другачији стил у односу на најбоље европске репрезентације, са којима смо се састали током 2018. године. Иранци играју доста индивидуално, покушавају дриблинзима, један на један… Позивам љубитеље футсала и спорта уопште из Лознице и Шапца, наравно и из других градова, да дођу да нас подрже и да са пуних трибина поздраве и госте. А, до тих сусрета нас очекује много посла. Поред тренинга, имамо доста садржаја за видео анализу, пре свега из наших дуела са Шпанијом из децембра – рекао је Иванчић.

(Фото: И. Гачић – Репрезентација Србије на данашњем првом тренингу у Шапцу)