SRBIJA PRED IRAN: Orlovi na okupu, treninzi u Šapcu

Reprezentacija Srbije se okupila danas u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi i potom otišla za Šabac, grad koji će biti domaćin članovima našeg nacionalnog tima i narednih dana, u okviru priprema za prijateljski dvomeč sa Iranom. U ovom gradu biće odigrana druga utakmica, petog februara od 20 časova, dok će dan ranije snage odmeriti u Loznici, od 19 časova (direktan prenos na četvrtom kanalu televizije „Arena sport“). Uz prethodno pomenuto i informacija da je ulaz na obe utakmice besplatan, ali da je neophodno nabaviti karte.

Na prvoj prozivci u 2019. godini (i poslednjoj pred dugo očekivani dolazak Brazila u Srbiju u aprilu), selektor Goran Ivančić je imao na raspolaganju 12 od 14 pozvanih igrača, pošto će se dvojac iz ruskog Tjumena, golman Miodrag Aksentijević i Mladen Kocić, naknadno priključiti saigračima.

Seniorskom nacionalnom timu je priključen golman omladinske reprezentacije Srbije Mihailo Margetić, koji će tako ovih dana steći neprocenjivo iskustvo.

– Ispred nas su dve izuzetne provere, protiv selekcije koja je neprikosnovena u Aziji i jedna od najkvalitetnijih na svetu, treća sa poslednjeg Svetskog prvenstva. To će za nas biti novo iskustvo jer Iran neguje drugačiji stil u odnosu na najbolje evropske reprezentacije, sa kojima smo se sastali tokom 2018. godine. Iranci igraju dosta individualno, pokušavaju driblinzima, jedan na jedan… Pozivam ljubitelje futsala i sporta uopšte iz Loznice i Šapca, naravno i iz drugih gradova, da dođu da nas podrže i da sa punih tribina pozdrave i goste. A, do tih susreta nas očekuje mnogo posla. Pored treninga, imamo dosta sadržaja za video analizu, pre svega iz naših duela sa Španijom iz decembra – rekao je Ivančić.

(Foto: I. Gačić – Reprezentacija Srbije na današnjem prvom treningu u Šapcu)