ФС ВОЈВОДИНЕ: Форум победник Омладинске футсал лиге

 

Форум освајач Омладинске футсал лиге Војводине

У суботу увече је био футсал спектакл. Утакмица за памћење, врхунска футсал представа и на жалост многобројне врбашке публике заслужена победа гостију из Вршца.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН У19 – ФОРУМ У19    4:6 (1:2)

Врбас, 09.фебруар 2019. у 20.15. Велика дворана ЦФК „Драго Јововић“. Гледалаца око 200. Судије: Радић Стефан /Нови Сад/ и Вујић Предраг /Кула/. Акумулирани прекшаји: Летечи Холанђанин 9 (4+5), Форум 10 (5+5). Жути картони: Радовић Данило и Авдаловић Вукашин – Летећи Холанђанин, а Самарџија Лазар и Синђелић Урош – Форум, сви због неспортског понашања. Стрелци: Радановић Лазар у 4.мин, Авдаловић Вукашин у 31.мин, Лепојевић Лука у 32.мин, и Ераковић Митар у 37.мин за КМФ Летећег Холанђанина, а Падак Предраг у 6.мин, 16.мин, 35.мин и 40.мин, и Радисављевић Лазар у 24.мин и 27.мин за Форум.

У првом делу у Вршцу је такође било неизвесно, на крају резултат је био 5:5, а врбашани су све преостале утакмице победили док је Форум изгубио од Бечеја. Тако да је гостима одговарала само победа а врбашанима и реми је играо за остварење циља – титулу!

Ипак Форум из Вршца је искуснији тим, док су за Холанђане наступали осим омладинаца и кадети њих осморица. Тренер вршчана је добро поставио тактику, чврста одбрана и опасни контра напади, и то је дало резултата већ у првих двадесет минута. Ипак повели су Холанђани голом Радановића после филигрантске акције целог тима у 4. минуту утакмице 1:0! Али головима хитроногог Радака Форум прво поравнава само два минута касније да би исти играч постигао и дргу гол за вођство вршчана 1:2 у 16. минуту меча. А наставак је за причу, врбашани нападају а Форум погађа. За свега три минута Форум стиже до високих 1:4, а двоструки стрелац је био Радисављевић Лазар. Да би се коначно и врбашка публика пробудила јер прво Вукашин Авдаловић соло акцијом смањује на 2:4, да би супер талентовани кадет Лепојевић Лука унео нервозу код гостију голом у 32. минуту за обећевајућих 3:4! Али неискуство и слаба реализација млађаних врбашана као и фенолемнална рола четвороструког стрелца Форума Радак Предрага је дало коначан епилог утакмице.

Прво је трећим голом Радак повисио на 3:5, пет минута пре краја. Да би Ераковић Митар смањио на 4:5 у 37.минуту. Може се рећи трагичар утакмице је био талентовани али нервозни Ераковић Митар који је промашио три идеалне прилике. И тачку на и је ставио већ поменути Радак  голом петнаестак секунди пре краја 4:6! По свему судећи Радак је новопечени репрезентативац Србије У19, што ће сигурно обрадовати селектора Владимира Јовановића и тренера Марка Гавриловића.

Летећи Холанђанин У19: Тепавчевић Милош (голман-кап.), Радановић Лазар, Дакић Маријан, Радовић Данило, Авдаловић Вукашин, Правиловић Алекса, Лепојевић Лука, Кантор Никола, Караулац Богољуб, Ераковић Митар, Миздрак Огњен. Шмит Андреј, Даниловић Јован и Марковић Миљан. Тренер: Игор Мирицки.

ФОРУМ У19: Кикош Давор (голман), Радисављевић Лазар (кап.), Радак Предраг, Синђелић Урош, Самарџија Лазар, Јанковић Јован, Ђорђевић Андрија, Богданов Ненад, Драшкић Марко и Томаш Никола. Тренер: Варађан Ненад.

(Фото: КМФ ФОРУМ Вршац)