СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО: Српска и Црвена звезда – следеће сезоне јуриш на титулу!

Хоће ли српски футсал ускоро да добије нову димензију?

Стратешко партнерство: КМФ Српска – ФК Црвена звезда, у преводу: појава црвено-белих у чаробној игри на петопарцу, представља наговештај да би овдашњи мали фудбал могао да се промени из корена.

Подсетимо, у прошлости је било сличних назнака: Марбо – Црвена звезда и Коњарник – Партизан, али никад није дошло до конкретизације. Сада…


САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ СТРАТЕШКОГ ПАРТНЕРСТВА ИЗМЕЂУ ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА И КМФ СРПСКА

Поштовани пријатељи,

Обавештавамо Вас да је дошло до договарања стратешког партнерства између ФК Црвена звезда и КМФ Српска. Дужи временски период постоји одлична сарадња како са људима који се налазе у Управном одбору и ФК Црвена звезда и СД Црвена звезда тако и са навијачима ФК Црвена звезда. Фудбалски клуб и Спортско друштво Црвена звезда много пута су нам изашли у сусрет и помагали нам у функционисању нашег КМФ. Сарађујући, одговорни из Црвене звезде су препознали добру организацију, марљив рад, пожртвованост и посвећеност футсалу и спорту и подизање сарадње на највиши ниво је само логичан наставак.

За нас овај договор представља огрман успех и награду за наш досадашњи рад. Не сумњамо да ћемо сада постати један од најбоље организованих клубова у Србији попут Економца из Крагујевца који је засигурно на нивоу најбоље организованих европских екипа. Овај споразум ће нам само дати ветар у леђа да још марљивије и преданије радимо и да станемо раме уз раме са најбољим европским футсал клубовима.

Такође, улазак ФК Црвена звезда у сферу футсала представља феноменалну ствар и за српски и за европски футсал. Сигурно ће појављивање Црвене звезде представљати магнет како за нове играче тако и за навијаче који ће почети у већем броју да прате футсал утакмице. Футсал у Србији ће засигурно добити један нови замајац и на нама је да то искористимо и подигнемо и лигу и играче на већи ниво од којих ће и репрезентација да има користи у будућности.

Веома битна ставка стратешког партнерства представља и оснивање млађих категорија. Велики проблем у Србији представља што имамо мали број клубова који имају млађе категорије и у том случају су клубови принуђени да стварају футсал играче када су они већ у зрелим годинама што је за озбиљан футсал на нивоу Европе и света доста касно. Како ми као клуб тежимо да станемо раме уз раме са европским клубовима озбиљно ћемо се бавити радом са најмлађима и стварањем футсал играча од најмлађих категорија. Овим ћемо обезбедити прилив квалитетних већ обучених играча у сениорски футсал. Такође значајно је да се млади усмере на прави пут и уче правим животним вредностима, да се баве спортом и склоне са улице.

По завршетку текуће такмичарске сезоне дефинисаће се циљеви клуба и размотриће се модалитети за реализацију зацртаних циљева. Такође, дефинисаће се и циљеви сениорског тима у наредној такмичарској сезони. Обзиром да клуб величине и реномеа Црвене звезде увек тежи највећим дометима, наш циљ у наредном периоду биће освајање титуле првака Србије и пласман у Футсал лигу шампиона.

Управа КМФ Српска жели овим путем да се искрено захвали управама СД Црвена звезда и ФК Црвена звезда на подршци нашем клубу у досадашњем раду а на нама је да не изневеримо указано поверење у предстојећем периоду.

Управа КМФ Српска!