КМФ Бањица: Јован Ристановић – један од јунака Бањице у Финалу Купа

Пенали улепшали меч

Тим КМФ Бањица је против домаћина, Палежа (1:1), у готово испуњеној дворани у Обреновцу до последњег места, дошао до првог трофеја у историји, после 40 минута беспоштедне борбе и пенал серије – 3:1. Одлучујући погодак постигао је Јован Ристановић, стрелац и у регуларном делу игре.

– Финале је било добро пред готово пуним трибинама. Таква посета ме је пријатно изнендадила. Поред нас играча и голмани су дали допринос феноменалном мечу – казао је Јован Ристановић.

Чекало се да одлука падне после пенала?

– Пенали су лутрија. Били смо квалитетнији ривал, кад се погледа цео меч. Физички смо спремнији, што се видело неколико минута пре краја меча. Богу хвала, срећа и умешност нашег голмана Павловића донела нам је победу у пенал серији и пехар.

Постигли сте погодак за изједначење?

– Пре корнера рекао сам Васовићу, Крстићу и извођачу Етеровићу, да направе два блока и да ћу бити на девет метара. Послушали су ме и погодио сам мрежу на велико одушевљење великог броја наших навијача. Буквално, на терену смо се договорили, није било сугестија са клупе.

Да ли сте размишљали, како и где ћете да шутирате у пенал серији?

– Очекивао сам да могу да решим меч. Био сам сигуран у себе и рекао да ћу да шутирам одлучујући пенал. Осетио сам да ћу квалитетну партију током 40 минута да наплатим овим ударцем. Увек пре извођења одредим где ћу да шутирам. Послао сам лопту у леви горњи угао и голмана Роксића оставио без шанси.

При резултату 1:0 у 29. минуту, узданица Палежа, Жељко Грујиић могао је да постигне гол, али се поигравао?

– Грујичић је имао одличну шансу, голмана Дестанија је надмудрио дриблингом, такође и целу нашу одбрану и имао празан гол. Имао је контакт више што смо искористили и изблокирали ударац на гол-линији. То је била велика шанса да Палеж повиси на 2:0, што би утицало на наставак меча. Таква реакција помогла нам је да се подигнемо и убрзо изједначимо резултат после феноменалне акције – искрен је Ристановић.

Бараж у сновима

Никола Ристановић, Јованов брат, члан Коњарника, бодрио је са трибина млађег брата у мечу за трофеј Београда.

– Породици Ристановић ово је први трофеј у футсалу. Као дугогодишњи чланови репрезентације Универзитета Правног факултета у Београду, Никола и ја имамо велики број трофеја. Ово нам је први, као професионалаца – каже Јован Ристановић.

Да ли вам је честитао селектор, професор Владимир Вулетић?

– Међу првима. Селектор Вулетић прати сва дешавања у свету футсала и један је од већих познаваоца чаробне игре на петопарцу. Успех је подстрек пред наставак сезоне у који улазимо са много жеља и амбиција и надам се да ћемо да наставимо победнички низ. Циљ је опстанак, али наравно волели бисмо у бараж за Прву лигу.

  (Фото и текст: А. Пековић)