Уб прија Азурима, пораз Орлића у другом мечу

Орлићи нису имали снаге и концентрација да понове јучерашњу партију када су победили вршњаке из Италије. Вечерас у Убу је виђена другачија утакмица од синоћ. Азури су се може се слободно рећи адаптирали на услове, и боље припремили што је и утицало на коначни резултат.

Головима Ривеле у 7.минуту и Жоаоа у 15. минуту још у првом полувремену су стекли значајну предност. На жалост, млади футсалери селектора Јовановића нису имали даха да преокрену резултат. У наставку су Орлићи ипак постигли обећавајући гол и то преко агилног Лазара Маринковића за 1:2, али више нису могли. Азури су преко Перонија постигли и трећи гол за коначних 1:3!

Дефинитивно успела провера Орлића против неугодних и јаких Италијана. Згуснут распоред припремних утакмица прија играчима да се хомогенизују и боље уклопе у компактну целину. Све замисли селектора Владимира Јовановића тек сад почињу да дају праве резултате. У односу на децембар када су доживели два непријатна пораза од вршњака из Мађарске сада се омладинска репрезентација Србије диже квалитетом…

 

СРБИЈА У19 – ИТАЛИЈА У19   1:3 (0:2)

УБ, хала КСЦ УБ. 20. фебруар 2019. у 18.00 часова. Судијска тројка – Ђорђе Петровић, Александар Јакшић и Бојан Буројевић (сви Србија). Стрелци: Лазар Маринковић у 30.минуту за Србију, а Кевин Ривела у 7.мин, Де Барош Жоао у 15.мин, и Кристијан Перони у 35.минуту за Италију. Жути картон: Давид Миковић у 28.мин за Србију, и Кристијан Перони у 13.минуту за Италију.

СРБИЈА У19: Немања Милановић (голман – кап),  Јован Урошевић, Ђорђе Росић, Никола Милашиновић, Давид Миковић, Владан Кољајић (голман), Немања Димитријевић, Милош Тадић, Матија Урошевић, Лазар Маринковић, Јовица Петровић, Зоран Арђељан, Александар Мандић и Марко Стојановић. Селектор: Владимир Јовановић.

 

ИТАЛИЈА У19: Масимилиано Ђиароки (голман), Рикардо Ђиђиоти, Енрико Петирнари (кап), Кристијан Перони, Кевин Ривела, Алесандро Фиор (голман), Де Барош Жоао, Роберто Закарди, Пасквале Наста, Симоне Акили, Лука Еторе, Валерио Капони, Федерико Палмеђани, Микеле Пода. Селектор: Кармине Тарантино.

 (Фото: FIGC Federazione Italiana Giuoco Calcio )