ЖРЕБ ЗА КУП: Српска већ прошла међу осам, САС дочекује Економац

Данас је у просторијама ФСС одржан жреб за осмину финала купа Србије. Клубови су били подељени у две групе. У првој се нашло осам најбоље пласираних из прошле сезоне: Економац, Нова Пазова, ФОН, Српска, Калча, Нови Пазар, РБ и Јастребац, док су у другој, слабојој, места прошлогодишњим резултатима задужили Смедерево, Само право, Пирот и САС (ФСВ). Преостале четири позиције, попуњена су победницима регионалних Куп такмичења, чију су представници Прокупље (ФС РИС), Бањица (ФСБ) и Партенон (ФС РЗС). Са обзиром да је Деус одустао од такмичења, једна куглица у бубњу била је празна, што је значило да ће се један од тимова директно пласирати у наредну фазу масовнијег такмичења.

Раденко Бошковић, комесар за такмичење Прве и Друге футсал лиге Србије, обавестио је присутне да ће победници регионалних купова аутоматски да буду домаћини, као и да ће уколико се састану ривали из исте лиге домаћинство морати да одлучи накнадни жреб.

Први извучени пар био је дерби југа: Прокупље – Калча. Уследио је судар старих знанаца: САС – Економац. Први пут домаћинство је извучено у сусрету Смедерево – Јастребац. Истим путем морали су и градски ривали ФОН – Само право. Победник Купа Београда до наредне фазе мораће преко Ваљевчана: Бањица – РБ. Срећа је била овог пута наклоњена Српској која је упарена са празном куглицом и без борбе се пласирала у наредну фазу . Претпоследњи пар био је Партенон – Нова Пазова, док се по трећи пут домаћинство одређивало за мегдан Пирота и Новог Пазара.

Први пут у историји клубови ће да се боре за милион динара, колики је укупни наградни фонд ФС Србије.

 

ПРОКУПЉЕ: Прокупље – Калча

ЗРЕЊАНИН: САС – Економац

СМЕДЕРЕВО: Смедерево – Јастребац

БЕОГРАД: ФОН – Земун Само право

БЕОГРАД: Бањица – РБ

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Партенон – Нова Пазова

ПИРОТ: Пирот – Нови Пазар

Слободна је Српска.

 

Према календару ФСС планирано је да сви мечеви буду одиграни 6. марта.

 

(ФОТО и ТЕКСТ: А. Пековић)