ŽREB ZA KUP: Srpska već prošla među osam, SAS dočekuje Ekonomac

Danas je u prostorijama FSS održan žreb za osminu finala kupa Srbije. Klubovi su bili podeljeni u dve grupe. U prvoj se našlo osam najbolje plasiranih iz prošle sezone: Ekonomac, Nova Pazova, FON, Srpska, Kalča, NoviPazar, RB i Jastrebac, dok su u drugoj, slabojoj, mesta prošlogodišnjim rezultatima zadužili Smederevo, Samo pravo, Pirot i SAS (FSV). Preostale četiri pozicije, popunjena su pobednicima regionalnih Kup takmičenja, čiju su predstavnici Prokuplje (FS RIS), Banjica (FSB) i Partenon (FS RZS). Sa obzirom da je Deus odustao od takmičenja, jedna kuglica u bubnju bila je prazna, što je značilo da će se jedan od timova direktno plasirati u narednu fazu masovnijeg takmičenja.

Radenko Bošković, komesar za takmičenje Prve i Druge futsal lige Srbije, obavestio je prisutne da će pobednici regionalnih kupova automatski da budu domaćini, kao i da će ukoliko se sastanu rivali iz iste lige domaćinstvo morati da odluči naknadni žreb.

Prvi izvučeni par bio je derbi juga: Prokuplje – Kalča. Usledio je sudar starih znanaca: SAS – Ekonomac. Prvi put domaćinstvo je izvučeno u susretu Smederevo – Jastrebac. Istim putem morali su i gradski rivali FON – Samo pravo. Pobednik Kupa Beograda do naredne faze moraće preko Valjevčana: Banjica – RB. Sreća je bila ovog puta naklonjena Srpskoj koja je uparena sa praznom kuglicom i bez borbe se plasirala u narednu fazu . Pretposlednji par bio je Partenon – Nova Pazova, dok se po treći put domaćinstvo određivalo za megdan Pirota i Novog Pazara.

Prvi put u istoriji klubovi će da se bore za milion dinara, koliki je ukupni nagradni fond FS Srbije.

 

PROKUPLJE: Prokuplje – Kalča

ZRENJANIN: SAS – Ekonomac

SMEDEREVO: Smederevo – Jastrebac

BEOGRAD: FON – Zemun Samo pravo

BEOGRAD: Banjica – RB

SMEDEREVSKA PALANKA: Partenon – Nova Pazova

PIROT: Pirot – Novi Pazar

Slobodna je Srpska.

 

Prema kalendaru FSS planirano je da svi mečevi budu odigrani 6. marta.

 

(FOTO i TEKST: A. Peković)