ФУТСАЛ ЛИГЕ СРБИЈЕ: Десило се и то – изгубио Економац, бодови за Нову Пазову и Калчу!

Суверени владар српске футсал сцене је морао да пружи руку бољем ове вечери. У дербију 18. кола домаћег шампионата Нова Пазова је срушила Економац на домаћем терену – 2:1 (1:0).

Ретко када се десило последњих година да су Крагујевчани остали и без бода, а камоли сва три, па поглед у прошлост нас враћа још на крај фебруара 2016, када их је у „Језеру” поразио Деус футсал, највећи ривал у Првој футсал лиги у том периоду (2:3). Од тада тек понеки изгубљен бод, а чак је прошле сезоне Економац низао све саме победе на домаћој сцени – без грешке. Нешто тако је наговештавано и у актуелној, све до ове вечери у Новој Пазови, када је домаћин славио головима Александра Живановића у 18. и 35. минуту, док је за Крагујевчане једини стрелац био Талес у 24. минуту. Уз то, домаћин није искористио пенал са шест метара у 31. минуту.

Због неспортске реакције после прекршаја над његовим саиграчем Копањом код аут линије, поред клупе Нове Пазове, искључен је резервни голман домаћина Горан Пенезић.

И док се Нова Пазова овом победом учврстила на другој позицији, која доноси директан пласман у полуфинале плеј-офа, за Економац пораз нема, практично, никакав значај када је реч о месту на врху табеле. Али, прекинут је низ непобедивости, што би могло додатно да осоколи највеће ривале пред одлучујуће борбе за титулу, пошто се показало да и најбољи српски тим има слабе тачке.

Последњи пораз на домаћој сцени до ове суботе Економац је уписао у финалу националног купа у мају 2016. године, када је славио Еуро мотус (3:0). Из садашње екипе Нове Пазове у редовима поменутог, а сада угашеног, београдског клуба играли су Шошо, Рокнић, Копања, Живић, Станојевић и Тепавчевић.

У другој утакмици дана, Калча је потврдио да је у одличној форми, пошто је уписао четврту победу заредом, а шесту из седам утакмица за бодове у 2019. години. На домаћем терену је савладан ФОН – 6:3 (2:1), у утакмици у којој се посебно истакао Милан Максимовић, стрелац три гола за Калчу.

Првотимац ФОН-а Стефан Алексић је искључен у 33. минуту зато што је као последњи играч одбране, повлачењем ривала за дрес, спречио обећавајућу акцију ривала.


НОВА ПАЗОВА – ЕКОНОМАЦ 2:1 (1:0)

Нова Пазова – Дворана: ОШ „Свети Сава”. Гледалаца: 250. Стрелци: 1:0 Живановић у 18, 1:1 Талес у 24, 2:1 Живановић у 35. минуту. Судије: Владан Радуловић, Предраг Лазаревић и Ђорђе Нинић (из Београда). Жути картони: Живић (Нова Пазова), Перић (Економац). Црвени картон: Пенезић (Нова Пазова) у 38. минуту. Нагомилавање прекршаја: Нова Пазова 5 (4+1), Економац 9 (4+5).

НОВА ПАЗОВА: СТОЈНИЋ, РОКНИЋ, КОПАЊА, ЖИВИЋ, СТАНОЈЕВИЋ, Шошо, Тепавчевић, Лазић, Живановић, Дујић, Костић, Пенезић.
ЕКОНОМАЦ: АНТОНИЋ, ПЕРИЋ, ИГОР, ВИТОР УГО, ТАЛЕС, Матијевић, Рнић, Стојчевски, Милосављевић, Сорокин, Иванковић, Момчиловић, Ракићевић.


Утакмица 18. кола Прве футсал лиге Нови Пазар – РБ Ваљево је одложена због болести гостујућих играча.


КАЛЧА – ФОН 6:3 (1:0)

Ниш – Дворана: Чаир. Гледалаца: 200. Стрелци: 1:0 Максимовић у 15, 2:0 Стојадиновић у 23, 2:1 Петрашевић у 28, 3:1 Максимовић у 32, 4:1 Костић у 34, 4:2 Калановић у 37, 5:2 Максимовић у 38, 6:2 Стојадиновић у 38, 6:3 Манић у 40. минуту. Судије: Бојан Милић (Крушевац), Дејан Стајић (Врање) и Александар Минић (Књажевац). Жути картони: Костић, Максимовић (Калча), Станковић (ФОН). Црвени картон: Алексић (ФОН) у 33. минуту. Нагомилавање прекршаја: Калча 8 (4+4), ФОН 9 (4+5).

КАЛЧА: СТЕФАНОВИЋ, ТРОЈАНОВИЋ, КОСТИЋ, ВУКАДИНОВИЋ, СТОЈАДИНОВИЋ, Арсић, Максимовић, Спасић, Соколовић.
ФОН: ЈОСИМОВИЋ, КОКОТОВИЋ, ПЕТРАШЕВИЋ, ПЕТРОВ, СТАНКОВИЋ,, Калановић, Манић, Алексић, Павловић, Рамовић.


У друголигашком каравану, у утакмици 17. кола одиграној у петак, Земун Само право је резултатом 9:5 (6:1) савладао Колубару, која је дошла са само седам играча у дворану „Пинки”. Лазаревчани су и даље без освојеног бода у 2019. години. Истог дана, у Крагујевцу, једини гол у победи Бањице над Економцем 2 дао је Анто Васовић у 7. минуту.


ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА – 18. КОЛО

Субота, 23. март
НИШ: Калча – ФОН 6:3 (1:0)
(Максимовић 15, 32, 38, Стојадиновић 23, 38, Костић 34 – Петрашевић 28, Калановић 37, Манић 40)
НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – РБ ОДЛОЖЕНО
НОВА ПАЗОВА: Нова Пазова – Економац 2:1 (1:0)
(Живановић 18, 35 – Талес 24)

Понедељак, 25. март
СМЕДЕРЕВО: Смедерево – Винтер спорт (19.00)
(Дворана: „Смедерево”, судије: Бојан Граовац, Бане Папишта и Марко Савић, делегат: Миле Бекрић)
БЛАЦЕ: Јастребац – Врање (19.00)
(Дворана: ОШ „Чика Дача Јовановић”, судије: Небојша Панић, Славенко Матовић и Милош Грујић, делегат: Александар Симић)
БЕОГРАД: Српска – Ивањица (20.30)
(Дворана: „Ранко Жеравица”, судије: Бојан Спасић, Милош Јоцовић и Марко Мартиновић, делегат: Ђорђе Билић)


ДРУГА ФУТСАЛ ЛИГА – 17. КОЛО

Петак, 22. март
БЕОГРАД: Земун Само право – Колубара 9:5 (6:1)
(Рамадани 1, 2, Јанчевски 3, Мандић 5, Петронијевић 8, Инајетовић 13, Лазић 26, Марковић 29, Радуловић 35 – Живковић 13, Миловановић 21, Петковић 25, Рамадани аутогол 31, Симић 34)
КРАГУЈЕВАЦ: Економац 2 – Бањица 0:1 (0:1)
(Васовић 7)

Недеља, 24. март
БЕОГРАД: СК Економист – Пирот (16.15)
(Дворана: „Раковица”, судије: Петар Радојчић, Ђорђе Петровић и Никола Алексић, делегат: Роберт Петровић)

Понедељак, 25. март
БЕЧЕЈ: Бечеј – Зуфо (18.00)
(Дворана: „Ђорђе Предин Баџа”, судије: Далибор Станковић, Ђорђе Нинић и Благоје Мијаиловић, делегат: Горан Старчевић)

ОДЛОЖЕНО – СОПОТ: Сопот – Пожаревац
(Дворана: ОШ „Јелица Миловановић”, судије: Братислав Јовић, Жељко Стоилков и Страхиња Радовић, делегат: Саша Стефановић)

У овом колу слободан је САС, услед одустајања Деус футсала.


(Фото: Капитени Нове Пазове и Економца, Игор Шошо и Марко Перић, са службеним лицима пред почетак утакмице – извор: КМФ Економац)