ОРЛИЋИ ДАНАС ПРОТИВ БиХ: Маринковић и Петровић виде шансу генерације

Орлићи, срећно!

Цела футсал Србија сјединила се у тај поклич, од данас држећи чврсто палчеве омладинској репрезентацији (U19), кадрој да нас у Мостару, на квалификационом турниру Групе 3 за Европско првенство, достојно представља и, што да не, обрадује, у конкуренцији домаће Босне и Херцеговине, фаворизованог Португала и незгодне Молдавије.

Изабраници Владимира Јовановића још у понедељак су допутовали у град на Неретви и горе од жеље да данас добро стартују у квалификацијама, први противник – Босна и Херцеговина!

Ово је шан­са ге­не­ра­ци­је и тру­ди­ће­мо се да је не про­пу­сти­мо. Пре­пу­шта­мо уло­гу фа­во­ри­та Пор­ту­гал­ци­ма, јед­ној од нај­ја­чих се­лек­ци­ја у Евро­пи, али има­мо и ми аду­те. Фо­ку­си­ра­ни смо на старт и ду­ел са до­ма­ћи­ном, би­ће си­гур­но до­дат­но мо­ти­ви­са­ни због пу­бли­ке (Ла­зар Ма­рин­ко­вић, Ор­ли­ћ из Еко­ном­ца)

СПРЕМНИ ЗА ИЗАЗОВ: Репрезентативци Србије Фото: ФСС

Учесници главне рунде квалификација подељени су у седам група (домаћини: Финска, Словенија, БиХ, Македонија, Грузија, Русија и Хрватска) и из сваке ће само првопласирани извадити визу за учешће на Европском првенству (Летонија, 8-14. септембар). Интересантно, пут у Ригу, из Групе 5, после два одиграна кола већ је обезбедила Шпанија!

Те­жак по­сао на стар­ту: пр­во да по­бе­ди­мо Бо­сну и Хер­це­го­ви­ну, па да раз­ми­шља­мо о Пор­ту­га­лу. Срећ­ни смо што смо пр­ва ге­не­ра­ци­ја мла­дих срп­ских фут­са­ле­ра на европ­ској сце­ни и да­ће­мо све од се­бе да осве­тла­мо образ (Јо­ви­ца Пе­тро­вић, Орлић из Ме­та­лац Ко­ло­ра­да)

Репрезентативци, предвођени стручним штабом – селектор Владимир Јовановић, тренери Марко Гавриловић и Иван Мандић, доктор Жељко Ћурчић, физиотерапеут Бранислав Раденковић и тим менаџер Игор Гачић, јуче су искористили прилику за шетњу Мостаром и фотографисање на обновљеном мосту на Неретви (светски чувеном и по скоковима у воду!).

САЊАЈУ СКОК НА ЕП: Срби на мосту на Неретви Фото: ФСС

Орлиће ће данас у Мостару бодрити Бојан Павићевић, координатор за футсал ФСС и Горан Иванчић, селектор Орлова


КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП – ГРУПА 3

Среда, 27. март

Босна и Херцеговина – Србија (17.00)

Португал – Молдавија (20.00)

Четвртак, 28. март

Србија – Португал (17.00)

Босна и Херцеговина – Молдавија (20.00)

Субота, 30. март

Молдавија – Србија (17.00)

Португал – Босна и Херцеговина (20.00)