УЕФА У19: Орлићи ремизирали са БиХ у Мостару

У премијерном мечу репрезентација Србије У19 у футсалу је одиграла нерешено на премијери квалификационог УЕФА трунира у Мострару са одговарајућом репрезентацијом БиХ.

БИХ У19 – СРБИЈА У19   2:2 (1:1)

Од првог судијског звиждука Србија је кренула агресивно са високим пресингом на противничкој половини и загосподарила паркетом у хали у Мостару. Доминација Србије на жалост није дала резултат јер сви напади и ударци су завршавали поред гола или у рукама феноменалног вратара селекције БиХ Демировића. После три изразите пропуштене прилике репрезентације Србије стиже казна на истеку деветог минута после једне грешке Милашиновића репрезентација БиХ је кренула у силовит контранапад, видећи да ће бити стопостотна прилика Петровић руши противничког играча у обећавајућем нападу и добија жути картон. Искоса са десетак метара директан слободан ударац је извео силовито Мехмедовић и погађа небрањени доњи угао крај десне стативе Кољајићевог гола – 1:0! Опет селектор Јовановић мења поставу и тражи нападачку игру а резултат такве игре је пет прекршаја и опет сијасет пропуштених прилика што деконцентрацијом играча а више невероватним интервенцијама већ споменутог вратара Демировића. Чак је Зоран Арђељан пресекао напад Бих и потпуно сам изашао пред вратара БиХ али није успео да га савлада… Ипак пред сам крај првог дела утакмице тачније 14 секунди пре краја полувремена у једној од многих акција Србија креће у полу контру и на добар пас Милашиновић погађа небрањени део мреже БиХ за 1:1!

Наставак доноси сличан ток али са привидном иницијативом домаће селекције БиХ, а то је било само на почетку јер се Србија брзо консолидовала. Србија опет диктира темпо и ствара прилике али без конкретног резултата и опет после једне грешке Орлића у нападу репрезентативац БиХ Џиндић погађа мрежу немоћног Владана Кољајића за 2:1 у 32. минуту. Само два минута касније исправља шансе голом Ђорђе Росић за испоставиће се коначних 2:2! Србија је до краја имала више од игре и стварала али и промашивала прилике…

Без дилеме најистакнутији појединац ове утакмице је вратар домаће селекције Едо Демировић.

Мостар, хала Мидхат Хујдур- Хујка, у 17.00 часова, 27. март 2019.године. Гледалаца око 350. УЕФА Судијска тројка:  Давид Аспедекиа (Шпанија), Хикмат Кафарли (Азербејџан) и Јангос Јангоу (Кипар). Стрелци: Елдин Мехмедовић у 9.минуту, Амер Џиндић у 32.минуту за БиХ, а Никола  Милашиновић у 20.минуту, и Ђорђе Росић у 34.минуту за Србију. Жути картони: Манојловић у 20.минуту, Врдољак у 32.минуту и Трифковић у 34.минуту за БиХ, а Милашиновић у 5. минуту, Петровић у 9.минуту и Маринковић у 23.минуту за Србију. Црвених картона није било.

БИХ У19: Едо Демировић (голман), Дејан Трифковић, Амар Џиндић, Никола Врдољак, Ален Смајловић, Јасмин Мушинковић (голман), Елдин Мехмедовић, Слободан Манојловић, Тарик Џемић, Сеад Капетановић, Тарик Лукшија, Звонимир Грубишић. Селектор: Иво Крезо.

СРБИЈА У19: Владан Кољајић (голман), Лазар Маринковић, Јован Урошевић, Ђорђе Росић, Зоран Арђељан, Немања Милановић (голман – кап.), Алекса Миливојевић, Предраг Радак, Јовица Петровић, Никола Милашиновић, Матија Урошевић и Марко Стојановић. Селектор: Владимир Јовановић Прша.

 

Сутра репрезентацију Србије У19 очекује дуел, у идентичном термину од 17.00 часова, са првим фоворитом групе 3,  а то је репрезентација Португала У19.