ЖРЕБ ЗА КУП СРБИЈЕ: Економац у Новом Пазару, Јастребац у Новој Пазови

Овог пролећа нећемо гледати репризу финала из претходне две сезоне, пошто је жреб одржан у просторијама Фудбалског савеза Србије у Београду спојио Нови Пазар и Економац, који ће одмерити снаге у „Пендику“ 2. априла од 19 часова, док ће се у другом полуфиналу Купа Србије, истог дана од 20 часова, састати Нова Пазова и Јастребац.

У првој реакцији на жреб, представник браниоца трофеја, генерални секретар Никола Фржовић, рекао је да се радује гостовању у Новом Пазару.

– Циљеви Економца су увек највиши, па тако желимо и ове сезоне да освојимо дуплу круну. Уверен сам да ће „Пендик“ да буде испуњен до последњег места, што ће бити још већи мотив играчима да се прикажу у најбољем светлу – рекао је Фржовић.

Са друге стране, оптимизам краси и ривала Крагујевчана.

– Без обзира што се састајемо са Економцем, када ћемо у финале, ако не сада!? Очекује нас спектакл пред нашом публиком, иза нас је серија добрих резултата у првенству и имамо квалитетне играче као што су Садовић, Мутавџић, Реџовић… Јасно је да је Економац фаворит, али у спорту не побеђује увек бољи. И Крагујевчани имају мане, Пазовчани су нам дали шаблон, а на нама је да покушамо да га применимо – истакао је председник Новог Пазара Енес Делић.

Први куп на нивоу Србије, који је одржан на иницијативу клубова и под именом Куп „Драган Ивашковић Мачак“ припао је САС-у. Од 2011. Куп Србије се одржава у континуитету, а освајали су га Марбо Интермецо (2011. и 2012), Економац (2013, 2014, 2017. и 2018), Бечеј (2015) и Еуро мотус (2016).

У Новој Пазови су задовољни жребом, који им је доделио екипу из Блаца.

– Надали смо се да ћемо после четири године у Купу избећи у четвртфиналу или полуфиналу Економац. Жеља нам је услишена. Очекивао сам Јастребац за ривала, а прихватљиво би нам било и да смо добили Пазарце. Ред је да испишемо историју и пласирамо се у финале. Видећемо колико је реално, лопта је округла и Јастребац је квалитетан тим. Још боље ћемо упознати ривала у суботу јер имамо утакмицу за бодове пре окршаја у Купу. Учинићемо све да победимо и љубитељима футсала на финалном сусрету омогућимо спектакл у извођењу шампиона Србије Економца и наших мајстора са петопарца – нагласио је Горан Јакшић, тренер Нове Пазове, који је у друштву председника Горана Рацковића пратио је извлачење куглица.

На жребу представника није имао једино Јастребац, тако да је путем телефона импресије изнео први човек Блачана Стефан Павловић.

– Прво за бодове, па у Купу против Нове Пазове, ето жреб је тако хтео. Идемо на победу у оба сусрета. Имамо шансе да прођемо даље јер смо у доброј форми. Бићемо комплетни за одлучујуће мечеве, враћа нам се Дарко Ристић. Нема сумње да ће у Новој Пазови да буде тешко јер ривал има велики број квалитетних играча, али на нама је да се боримо и изборимо пролаз у историјско финале – поручио је Павловић.

(Текст и фото: А. Пековић)