ЈОВАНОВИЋ ПОНОСАН НА ОРЛИЋЕ: Не би било незаслужено и да смо ми прошли!

Тако близу, а тако далеко…

Орлићи су у прва два кола на турниру у Мостару оставили одличан утисак, међутим… На Европском првенству у Летонији играће Португал или Босна и Херцеговина!

Ипак, имамо разлог за понос, омладинска репрезентација Србије (U19) из дана у дан све више напредује и њено формирање показало се као пун погодак.

Уосталом, реми са домаћом Босном и Херцеговином (2:2) и јак отпор Португалу (вођство чак до 25. минута!) упркос поразу (1:3) никако не могу да се подведу под неуспех. Нарочито ако данас, на спуштању завесе на такмичење у оквиру Групе 3, падне Молдавија…

Оста­је жал што ни­смо из­бо­ри­ли уче­шће на ЕП, али на­дам се да ће момци да на­ста­ве вред­но да тре­ни­ра­ју и да ће бр­зо да по­ку­ца­ју на вра­та А се­лек­ци­је (селектор Вла­ди­мир Јо­ва­но­вић)

Е, ту стигосмо до круцијалног: колико се у Србији последњих година озбиљно ради и улаже у будућност сведочи податак да су мечеве у граду на Неретви с пажњом посматрали, држећи палчеве Орлићима, координатор за футсал ФСС Бојан Павићевић и селектор сениорске репрезентације Горан Иванчић. И, без сумње, имали шта да виде!

Мо­же­мо да па­ри­ра­мо и нај­ја­чима! Про­тив Пор­ту­га­ла од­и­гра­ли смо мо­жда и нај­бо­љи меч од ка­ко смо фор­ми­ра­ли ову се­лек­ци­ју и ја постао селектор. Не би би­ло не­за­слу­же­но да смо и ми про­шли

Интересантно, пласман на континенталну смотру већ су обезбедили Украјина (Група 4), Шпанија (Група 5) и Хрватска (Група 7). У међусобним дуелима пашће одлука: Француска или Пољска (Група 1), Португал или Босна и Херцеговина (Група 3), Русија или Чешка (Група 6), док у Групи 2 ЕП и даље сањају Холандија, Словенија и Кипар.

Про­тив Мол­да­ви­је же­ли­мо да по­ка­же­мо да смо са­зре­ли као еки­па и по­бе­дом за­вр­ши­мо ци­клус (селектор Владимир Јовановић)


Група 3

Прво коло: Босна и Херцеговина – Србија 2:2, Португал – Молдавија 10:1.

Друго коло: Србија – Португал 1:3, Босна и Херцеговина – Молдавија 2:1.

Треће коло – данас: Молдавија – Србија (17.00), Португал – Босна и Херцеговина (20.00).

ТАБЕЛА: Португал 6, Босна и Херцеговина 4, Србија 1, Молдавија без бодова.