УЕФА (U19): Орлићи поразом завршили турнир у Мостару

У утакмици трећег, завршног дана квалификационог турнира за ЕП репрезентација Србије (U19) је доживела неочекиван пораз од вршњака из Молдавије – 4:6!

МОЛДАВИЈА – СРБИЈА   4:6 (2:2)

Селектор Владимир Јовановић је у овој утакмици распоредио минутажу равномерно на скоро све играче, била је само једна измена у почетној постави репрезентације – уместо Владана Кољајића између статива је био Немања Милановић, али је Србија, ипак, изгубила.

Почетак је био очекиван: голом Лазара Маринковића у 4. минуту и аутоголом играча Молдавије у 7. Србија је повела 2:0! Међутим, уместо сигурне игре Орлића, репрезентација Молдавије је прво постигла гол у 11. минуту преко Кожокаруа, да би преко Дениса Петрачија у 14. минуту изјендачила на 2:2, што је уједно био резултат првог дела утакмице.

Наставак је добро почео за омладинце Србије: Лазар Маринковић је постигао свој други гол на утакмици после само 55 секунди – 3:2. Тада се мислило да неће Србија опет олако прокоцкати вођство, али… У 27. минуту Јон Антун је поравнао на 3:3, да би репрезентација Србије после нервозне игре направила и шести акумулирани прекршај: казнени ударац са 10 метара реализовао је опет Јулијан Кожокару! Јован Урошевић је изједначио на 4:4 у 35. минуту, али Молдавци прво у 39. минуту постижу гол преко Краснова из контранапада, недуго затим, кад је Србија играла са пет играча у пољу, опет је Кожокару погодио са своје половине празну мрежу Србије за коначних 6:4!

Мостар, хала Мидхат Хујдур – Хујка, у 17.00 часова, 30. март 2019. Гледалаца: 100. УЕФА судијска тројка: Хикмат Кафарли (Азербејџан), Јангос Јангла  (Кипар) и Валентин Циуплеа (Велс). Стрелци: Лазар Маринковић у 4. и 21, Александар Ванкулов аутогол у 7, Јован Урошевић у 34. за Србију, а Јулијан Кожокару у 11, 31. /КУ 10м/ и 40, Денис Петрачи у 14, Јон Антон у 28. и Кристиан Краснов у 39. минуту.  Жути картони: Лазар Маринковић  у 17, Предраг Радак у 27. и Марко Стојановић у 30. за Србију, Краснов у 27. и Кожокару у 37. минуту за Молдавију.

МОЛДАВИЈА У19: Думитру Ковал (голман), Кристиан Краснов, Јон Антон, Константин Гурјуи, Јулијан Кожокарз, Јон Саимсус (голман), Кристиан Нагорју, Александру леон, Алекксандр Валикулов, Кармелу Спину и Денис Петраки. Селектор: Владимир Вусати.

СРБИЈА У19: Немања Милановић (голман – кап.), Лазар Маринковић, Јован Урошевић, Ђорђе Росић, Зоран Арђељан, Владан Кољајић (голман), Алекса Миливојевић, Предраг Радак, Јовица Петровић, Никола Милашиновић, Матија Урошевић и Марко Стојановић. Селектор: Владимир Јовановић Прша.

У другој утакмици репрезентација Португала је савладала домаћу селекцију БиХ 3:1 и трећом узастопном победом је оверила пласман на завршницу ЕП у Летонији, у периоду од 8. до 14. септембра у Риги.

Репрезентације (U19) које су победници квалификационих група и које су оствариле пласман за завршницу ЕП у Летонији су:  ПОЉСКА, ХОЛАНДИЈА, ПОРТУГАЛ, УКРАЈИНА, ШПАНИЈА, РУСИЈА и ХРВАТСКА као и домаћин, тј. организатор ЕП – ЛЕТОНИЈА.