ФСС: Србија боља од Словеније у Зрењанину

Даме осветлале образ и на првом мечу турнира славиле против ривалки из Словеније

СРБИЈА  – СЛОВЕНИЈА    5:3 (3:0)

Ако се по јутру дан познаје изабранице селектора Дејана Мајес чека светла будућност. Наравно, рано је за детаљније прогнозе али први меч на турниру четири нације је у потпуности припао дамама из Србије.

Првих двадесет минута је био одлично, мада је било руку на срце и мањих грешака. Срећом то Словенке нису искористиле. Већ у седмом минуту је било 1:0 а стрелац је била Тијана Милошевић. Када је Србија диктирала темпо наше даме су створиле прилике. Други гол је дело Марије Вуковић у 15. минуту да би се само минут касније и Андријана Тришић уписала у листу стрелаца – 3:0.

Наставак доноси ефикаснији футсал и агресивнију игру Словенки. Ипак Марија Крунић постиже први гол у наставку 4:0 за Србију а минут 27. Тада се игра отворила а Словенке користе мали пад у игри Српкиња и постижу два гола први је дело Тање Врабел а наредни Сергеје Кос. Међутим, већ у наредном нападу Србија враћа предност од три гола на 5:2 преко Јоване Стојановић да би на крају стасита Сергеја Кос опет постигла гол за коначних 5:3!

Имала је Сергеја Кос и прилику у првом делу утакмице у 19. минута да са 10 метара из казненог ударца погоди мрежу Србије али је, на њену жалост, погодила само стативу!

Зрењанин, Кристална дворана. 28.мај 2019. године од 20.00 часова. Гледалаца око 450. Судијска тројка УЕФА: Јан Клинер (Чешка), Мартин Матула (Словачка) и Алеш Перич Мочник (Словенија).

Стрелци: 1:0 – Тијана Милошевић у 7.мин, 2:0 – Марија Вуковић у 15.мин, 3:0 – Андријана Тришић у 16.мин, 4:0 – Марија Крунић у 27.мин, 4:1 – Тања Врабел у 32.мин, 4:2 – Сергеја Кос у 35.мин, 5:2 – Јована Стојановић у 36.мин, и 5:3 – Сергеја Кос у 37.мин. Жути картони: Јована Стојановић у 3.минуту, Милена Чановић у 16.минуту (обе Србија), и Лара Д’амато у 22.минут.

СРБИЈА (жене): Мила Дујовић (голман), Андријана Тришић, Јована Стојановић, Милена Чановић, Марија Вуковић, Бојана Јевтић (голман), Тијана Милошевић, Ивана Малијар, Марија Армуш /кап./, Злата Милановић, Барбара Изгаревић, Марија Крунић, Емилија Симић и Тамара Димитријевић. Селектор: Дејан Мајес.

СЛОВЕНИЈА (жене): Валентина Туш (голман), Лаура Шкворц, Тања Врабел /кап./, Сергеја Кос, Лара Д’амато, Барбара Лах (голман), Катја Трубачев, Ребека Бачар, Ања Ложар, Матеја Војск, Вања Таншек, Ребека Шнофл и Тина Јесеновец. Селектор: Дејан Крамбергер.

(Фото: Ненад Јоњев  ЗР Фер Плеј)