ФСС: Словачка боља од Србије у Новом Бечеју

Друго коло међународног футсал турнира за жене је одиграно у СЦ „Јединство“ у Новом Бечеју. На жалост, репрезентација Словачке је савладала нашу репрезентацију са голом предности.

СРБИЈА – СЛОВАЧКА    2:3 (1:2)

После синоћне победе у Кристалној дворани у Зрењанину нас Словенкама, вечерас су изабранице селектора Дејана Мајеса доживеле пораз од Словакиња.

Репрезентација Словачке је била квалитетнији противник, од самог почетка је играла сигурно са мањим бројем грешака и диктирала темпо. Иницијатива гошћи је дала резултата јер већ у 5. минуту утакмице је Словачка дошла у вођство преко Валове. Да би се већ после непуног минута касније и Шедива уписала у стрелце на овој пријатељској утакмици. У 17. минуту меча Тијана Милошевић постиже гол за репрезентацију Србије и враћа наду у могући позитиван резултат.

Наставак доноси пресликану игру из првог дела меча Словакиње диктирају темпо, јаче су у дуелима, сигурније у додавањима и мање греше. Упркос веома доброј подршци са трибина хале у Новом Бечеју, Словачка опет прва постиже гол, и то у 28. минуту Зита Бањикова повисује на 3:1! Тек у последњим минутима утакмице када је Србија заиграла одважније са пет играчица на паркету Марија Вуковић постиже гол за 3:2, после успешно одигране акције. Било је још неколико полуприлика али се резултат до краја није мењао.

Овај меч је показао да је репрезентација Србије на добром путу али треба још времена и утакмица да се девојке уиграју и створе хомоген и јак тим.

Следи дан паузе па утакмицама трећег кола које ће се одиграти у Кикинди, у петак.

Нови Бечеј, СЦ „Јединство“. 29.мај 2019. године од 20.00 часова. Гледалаца око 400. Судијска тројка УЕФА: Алеш Перич Мочник (Словенија), Јан Клинер (Чешка) и Небојша Панић (Србија).

Стрелци: 0:1 – Барбора Валова у 5.мин, 0:2 – Барбора Шедива у 6.мин, 2:1 – Тијана Милошевић у 17.мин, 1:3 – Зита Бањикова  у 28.мин, 3:2 – Марија Вуковић у 37.мин. Жути картони: Марија Вуковић у 9.минуту (Србија), и Зита Баникова у 34.мин и Барбора Шедива (обе Словачка) у 36.минуту.

СРБИЈА (жене): Мила Дујовић (голман), Андријана Тришић, Јована Стојановић, Милена Чановић, Марија Вуковић, Бојана Јевтић (голман), Тијана Милошевић, Ивана Малијар, Марина Радовановић, Злата Милановић, Барбара Изгаревић /кап./, Марија Крунић, Емилија Симић и Тамара Димитријевић. Селектор: Дејан Мајес.

СЛОВАЧКА (жене): Јанка Червикова (голман), Зита Баникова, Ленка Винерова, Силвиа Сматанова, Барбора Валова, Габриела Кубикова (голман), Барбора Шедива, Доминика Нагјова /кап./, Кристина Седлакова, Моника Комлодјова, Катарина Вредикова и Доминика Кучарчикова. Селектор: Партик Беер.