ФС региона Западне Србије: Експанзија футсал тимова на Западу

Постала је већ устаљена пракса да што се тиче футсала у Србији, добре вести долазе са Запада. Тако је и сада, јер опет дувају неки добри ветрови за футал са Запада…

Марко Гавриловић шеф струке Новог Пазара, а уједно и члан комисије за футсал ФСС, и тренер Омладинске футсал репрезентације Србије, открива новитете везане за даљи развој футсала у региону Западне Србије. У припреми финалне серије са актуелним прваком Економцем Гавриловић за Футсал Србију наговештава нове футсал клубове…

„У јеку припрема за завршницу државног првенства Србије у футсалу, у којој ће снаге одмерити две екипе из Западне Србије, дугогодишњи шампион Економац и екипа коју тренирам Нови Пазар, полако се сумирају утисци о завршеним такмичењима у нижим лигама и већ праве планови за наредну сезону. Веома сам поносан што могу за ширу јавност да поделим информацију да у ФС региона Западне Србије малтене свакодневно пристижу пријаве нових футсал клубова за такмичење од јесени у званичним такмичењима“ – искрен је Гавриловић.

Марко Гавриловић – КМФ Нови Пазар

„ Златибор, Чајетина, Сеничани Аранђеловац, Сјеница, Мали Зворник, Мачва из Богатића су само неке од екипа које су се јавиле. Постоје индиције да ће и Ужице поново активирати футсал клуб, као и да ће Лозница добити још један футсал клуб“ – у даху наставља Марко Гавриловић.

„Мишљења сам да је ово сјајна вест за српски футсал и да је све ово последица квалитетног рада регионалног савеза који максимално помаже футсал. Састав лига и систем такмичења биће одређен до када истекне званична пријава за наредну такмичарску сезону, и када буде јасно утврђен тачан број учесника. О осталим појединостима ће обавестити јавност  комесар за такмичење футсал лига Дејан Продановић“ – завршава Гавриловић.