FS regiona Zapadne Srbije: Ekspanzija futsal timova na Zapadu

Postala je već ustaljena praksa da što se tiče futsala u Srbiji, dobre vesti dolaze sa Zapada. Tako je i sada, jer opet duvaju neki dobri vetrovi za futal sa Zapada…

Marko Gavrilović šef struke Novog Pazara, a ujedno i član komisije za futsal FSS, i trener Omladinske futsal reprezentacije Srbije, otkriva novitete vezane za dalji razvoj futsala u regionu Zapadne Srbije. U pripremi finalne serije sa aktuelnim prvakom Ekonomcem Gavrilović za Futsal Srbiju nagoveštava nove futsal klubove…

„U jeku priprema za završnicu državnog prvenstva Srbije u futsalu, u kojoj će snage odmeriti dve ekipe iz Zapadne Srbije, dugogodišnji šampion Ekonomac i ekipa koju treniram Novi Pazar, polako se sumiraju utisci o završenim takmičenjima u nižim ligama i već prave planovi za narednu sezonu. Veoma sam ponosan što mogu za širu javnost da podelim informaciju da u FS regiona Zapadne Srbije maltene svakodnevno pristižu prijave novih futsal klubova za takmičenje od jeseni u zvaničnim takmičenjima“ – iskren je Gavrilović.

Marko Gavrilović – KMF Novi Pazar

„ Zlatibor, Čajetina, Seničani Aranđelovac, Sjenica, Mali Zvornik, Mačva iz Bogatića su samo neke od ekipa koje su se javile. Postoje indicije da će i Užice ponovo aktivirati futsal klub, kao i da će Loznica dobiti još jedan futsal klub“ – u dahu nastavlja Marko Gavrilović.

„Mišljenja sam da je ovo sjajna vest za srpski futsal i da je sve ovo posledica kvalitetnog rada regionalnog saveza koji maksimalno pomaže futsal. Sastav liga i sistem takmičenja biće određen do kada istekne zvanična prijava za narednu takmičarsku sezonu, i kada bude jasno utvrđen tačan broj učesnika. O ostalim pojedinostima će obavestiti javnost  komesar za takmičenje futsal liga Dejan Prodanović“ – završava Gavrilović.