BEZ IZNENAĐENJA U „JEZERU”: Ekonomac, uprkos čvrstom otporu Novog Pazara, na korak od krune

U prvoj utakmici finala plej-ofa Ekonomac je u Kragujevcu kao domaćin savladao Novi Pazar 3:0 i zahvaljujući činjenici da je poveo 1:0 u seriji nalazi se na korak od titule!

Gosti iz grada na Jošanici pružili su čvrst otpor Studentima namernim da osvoje treću duplu krunu za redom, sve do 26. minuta bilo je 0:0, ali… Kola su, neočekivano, krenula nizbrdo!

ZAPAŽEN: Srđan Ivanković ispred Milana Mutavdžića Foto: Instagram

Igor je izveo korner sa leve strane, Ivanković je uhvatio volej iskosa sa 10 metara, lopta je pred golom dokačila igrača gostiju Milana Mutavdžića – dovoljno da „Jezero” eksplodira od radosti usled dugo iščekivanog vođstva.

Na scenu je tad stupio Dmitro Sorokin, u akciju je uključio Matijevića i Vitora Uga, na kraju, iz blizine, duplirao rezultat.

Tačku na zanimljiv meč stavio je Igor, prethodno – Ivanković je ukrao loptu i uposlio Brazilca, raspoloženog da protrči pored dvojice čuvara i efektnim udarcem kreira veliko slavlje.

BLISTAO: Igor u akciji Foto: Instagram

Kapiten Ekonomca večeras je bio najstariji igrač na parketu i predsednik Kragujevčana Veroljub Dugalić


Ekonomac – Novi Pazar 3:0 (0:0)

Kragujevac – Dvorana: „Jezero”. Gledalaca: 800. Sudije: Bojan Milić (Kruševac), Dejan Stajić (Vranje) i Danijel Ristić (Vranje). Strelci: 1:0 Mutavdžić autogol u 26, 2:0 Sorokin u 30, 3:0 Igor u 33. minutu. Žuti kartoni: Vitor Ugo, Perić (Ekonomac), Mutavdžić, Sadović (Novi Pazar). Isključenje: Predrag Rajić (trener Ekonomca) u 28. minutu.

Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 9 (6-3), Novi Pazar 8 (5-3).

EKONOMAC: MOMČILOVIĆ, IGOR, RNIĆ, VITOR UGO, IVANKOVIĆ, Perić, Matijević, Stojčevski, Milosavljević, Sorokin, Dugalić, Antonić, Rakićević.

NOVI PAZAR: HOT, ALEKSIĆ, EL. REDŽOVIĆ, SADOVIĆ, MUTAVDŽIĆ, Karišik, Kostić, Radetinac, Mujović, En. Redžović, Jovanović.


UŽIVALI: Pune tribine u Kragujevcu Foto: Instagram

Prvu finalnu utakmicu u Kragujevcu je prema zvaničnom zapisniku posmatralo 800 gledalaca, među njima i oko 50 pristalica Novog Pazara


PRVA FUTSAL LIGA

(finale plej-ofa)

Petak, 31. maj

KRAGUJEVAC: Ekonomac – Novi Pazar 3:0 (0:0)

(Mutavdžić autogol 26, Sorokin 30, Igor 33)

Drugi meč je na programu 8. juna u Novom Pazaru.


Naslovna: Perić je nadmudrio Mutavdžića Foto: Instagram