ПРВО МЕСТО, ОЛЕ: Победа Српкиња над Чешком, за освојен турнир!

Србијо, радуј се, футсалерке су ти освојиле јак међународни турнир!

Такмичење у организацији ФСС, у сарадњи са клубовима из Баната – САС-ом из Зрењанина, Тисом из Новог Бечеја и Кикикдом, у конкуренцији Чешке, Словачке и Словеније, окончано је победом наших девојака, предвођених селектором Дејаном Мајесом. Велико браво!

Иначе, у последњој утакмици турнира, пресудној за победничко постоље: ЧЕШКА – СРБИЈА  2:4 (1:2)!

JEDAN TIM SRCEM SVIM❤ 🇷🇸🦅👱🏻‍♀️🍀🏆 SRBIJA!!! @dt10_official

Geplaatst door Ženska futsal reprezentacija Srbije op Vrijdag 31 mei 2019

 

Вечерашња утакмица је показала да је стручни штаб на правом путу да уигра и формира озбиљну женску репрезентацију на дуже стазе. Хендикеп сагледан у чињеници да још немамо лигашко такмичење представља велики проблем, али честа окупљања девојака и низ пријатељских утакмица могу дугорочно да дају позитивне резултате. Баш као што је овај!

Репрезентација Србије, предвођена капитенком Маријом Армуш, данас је одиграла зрело, тактички најбољу утакмицу у четири дана турнира. Селектор Мајес са сарадницима – Владимиром Јовановићем и Пајом Градићем одлично је снимио игру Чешке и припремио девојке за меч. Играло се пожртвовано, али сталожено и без исхитрених потеза, додуше, било је и грешака, али знатно мање наго у претходне две утакмице, нарочито у односу на болан пораз од Словакиња.

Српкиње су од првог судијског звиждука кренуле ангажованије од Чешке, поготово имајући у виду да је Словенија савладала Словачку, тако да нам је само победа доносила прво место и пехар. Међутим, у константним нападима долазило је до грешака и по истеку 13. минута Чехиње су казниле кардиналну грешку одбране Србије – атрактиван гол постигла је Ива Оденхалова – 1:0!

Наше репрезентативке су тада кренуле да нападају још жешће и резултат сталних атака били су – голови. Прво је Марија Вуковић поравнала на 1:1, да би евроголом Барбара Изгаревић скинула паучину из рашљи Чешке – за 1:2 на полувремену.

Марија Вуковић – репрезентација Србије

 

У наставку: иста мета – исто одстојањ,е али опет су Чехиње прве стигле до гола, овог пута мрежу је затресла Јана Бештова у 29. минуту – 2:2!

Потом, Јована Стојановић је довела навијаче у хали Језеро у дерилијум поготком за поновно вођство Србије, свега шест минута пре краја меча. Тада је Чешка заиграла са пет играчица у пољу, али се Србија зналачки одбранила. Петнаестак секунди пре краја сусрета најбоља играчица на турниру Марија Вуковић својим другим голом запечатила је судбину Чехиња – 2:4!

Ради поређења – средином септембра прошле године на квалификационом УЕФА турниру у Португалу Чешка је победила Србију 7:0 (3:0)!

Најбоља играчица, уједно и први трелац турнира је репрезентативка Србије Марија Вуковић, док је за најбољег голмана изабрана Јана Цервикова из Словачке.

Редослед на пријатељском турниру 4. нације је следећи:

  1. Србија,
  2. Чешка,
  3. Словачка,
  4. Словенија

Чешка – Србија 2:4 (1:2)

Кикинда, СРЦ „Језеро“. 31.мај 2019. године од 20.00 часова. Гледалаца око 350. Судијска тројка УЕФА: Алеш Перич Мочник (Словенија), Мартин Матула (Словачка) и Јан Клинер (Чешка).

Стрелци: 1:0 – Ива Оденхалова у 13.мин, 1:1 – Марија Вуковић у 16.мин, 1:2 – Барбара Изгаревић у 20.мин, 2:2 – Јана Бештова  у 29.мин, 2:3 – Јована Стојановић у 34.мин, и 2:4 – Марија Вуковић у 40.минуту. Жути картони: Тијана Милошевић у 9.мин, Марија Крунић у 35.мин и Андријана Тришић (све Србија) у 39.минуту.

СРБИЈА: Бојана Јевтић  (голман), Андријана Тришић, Јована Стојановић, Марија Армуш /кап./, Марија Вуковић, Мила Дујовић (голман), Тијана Милошевић, Ивана Малијар, Марина Радовановић, Барбара Изгаревић, Марија Крунић, Емилија Симић и Тамара Димитријевић. Селектор: Дејан Мајес.

ЧЕШКА: Ленка Куглерова (голман), Ива Оденхалова, Тереза Хонкова, Јана Бештова, Маркета Копликова, Ленка Рохачкова (голман), Катарина Вазутова, Тереза Крејчова, Мартина Булалова, Ирена Седлачикова, Наталиа Миртлова, Александра Блахова, Адела Штурмова, Елишка Хитхова. Селектор: Михаел Оденхал.