ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКИ ФУТСАЛ: Бојан Павићевић у европској „футсал влади“!

Српски футсал је добио ново велико признање на међународном нивоу пошто је координатор за футсал Фудбалског савеза Србије Бојан Павићевић постао члан главног органа када је реч о овом спорту у оквиру Европске фудбалске асоцијације (УЕФА).

Управо је Павићевић као капитен, заједно са тадашњим саиграчима, селектором Ацом Ковачевићем и његовим стручним штабом, сада већ давне 2007, после година у којима су некадашњи Плави били на маргини, одличним резултатима почео да подиже углед новоформиране репрезентације Србије. Тада су постављени темељи и наш национални тим је постао један од оних од којих се увек очекује доста на главној континенталној сцени, што је настављено и под вођством актуелног селектора Горана Иванчића. Највећи успех до сада је Србија остварила у 2016. години, када је била домаћин ЕП и стигла до историјског четвртог места, а угледу српског футсала изузетан допринос дају и успеси Економца у УЕФА Лиги шампиона (Футсал купу) у овој деценији.

Координатор за футсал ФСС Бојан Павићевић је ове недеље у Паризу, као члан делегације наше „куће фудбала“ на 69. Конгресу ФИФА, где је за председника поново изабран Ђани Инфантино.

После свега тога, прошле недеље у Бакуу, на састанку Извршног комитета УЕФА, стигло је још једно признање, када је Павићевић ушао у друштво оних који усмеравају развој футсала на нивоу Европе, као члан Комисије за футсал и фудбал на песку. Он је један од пет нових чланова у наредном четворогодишњем мандату, поред Томија Андерсона из Шведске, Јерлана Јамантајева из Казахстана, Филипа Лафрика из Француске и Емилса Латковскиса из Летоније. Ту су и Ђан Лука Анђелини (Сан Марино), Мустафа Каглар (Турска), Филип Хертиг (Швајцарска), Андреа Монтемуро (Италија), Кипријан Параскив (Румунија), Ханс Шелинг (Холандија), Сергејус Слива (Литванија) и Сергиј Владико (Украјина).

Председник Комисије која броји укупно 18 чланова је Александр Алаев из Русије, заменик председника је Петр Фушек из Чешке, док су потпредседници Хозе Венансио Лопез (Шпанија), Борис Дурлен (Хрватска) и Педро Диаз (Португал).

(Фото: Бојан Павићевић на Конгресу ФИФА у Паризу)