PRIZNANJE ZA SRPSKI FUTSAL: Bojan Pavićević u evropskoj „futsal vladi“!

Srpski futsal je dobio novo veliko priznanje na međunarodnom nivou pošto je koordinator za futsal Fudbalskog saveza Srbije Bojan Pavićević postao član glavnog organa kada je reč o ovom sportu u okviru Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Upravo je Pavićević kao kapiten, zajedno sa tadašnjim saigračima, selektorom Acom Kovačevićem i njegovim stručnim štabom, sada već davne 2007, posle godina u kojima su nekadašnji Plavi bili na margini, odličnim rezultatima počeo da podiže ugled novoformirane reprezentacije Srbije. Tada su postavljeni temelji i naš nacionalni tim je postao jedan od onih od kojih se uvek očekuje dosta na glavnoj kontinentalnoj sceni, što je nastavljeno i pod vođstvom aktuelnog selektora Gorana Ivančića. Najveći uspeh do sada je Srbija ostvarila u 2016. godini, kada je bila domaćin EP i stigla do istorijskog četvrtog mesta, a ugledu srpskog futsala izuzetan doprinos daju i uspesi Ekonomca u UEFA Ligi šampiona (Futsal kupu) u ovoj deceniji.

Koordinator za futsal FSS Bojan Pavićević je ove nedelje u Parizu, kao član delegacije naše „kuće fudbala“ na 69. Kongresu FIFA, gde je za predsednika ponovo izabran Đani Infantino.

Posle svega toga, prošle nedelje u Bakuu, na sastanku Izvršnog komiteta UEFA, stiglo je još jedno priznanje, kada je Pavićević ušao u društvo onih koji usmeravaju razvoj futsala na nivou Evrope, kao član Komisije za futsal i fudbal na pesku. On je jedan od pet novih članova u narednom četvorogodišnjem mandatu, pored Tomija Andersona iz Švedske, Jerlana Jamantajeva iz Kazahstana, Filipa Lafrika iz Francuske i Emilsa Latkovskisa iz Letonije. Tu su i Đan Luka Anđelini (San Marino), Mustafa Kaglar (Turska), Filip Hertig (Švajcarska), Andrea Montemuro (Italija), Kiprijan Paraskiv (Rumunija), Hans Šeling (Holandija), Sergejus Sliva (Litvanija) i Sergij Vladiko (Ukrajina).

Predsednik Komisije koja broji ukupno 18 članova je Aleksandr Alaev iz Rusije, zamenik predsednika je Petr Fušek iz Češke, dok su potpredsednici Hoze Venansio Lopez (Španija), Boris Durlen (Hrvatska) i Pedro Diaz (Portugal).

(Foto: Bojan Pavićević na Kongresu FIFA u Parizu)