НЕМА БОЉЕГ ОД ЕКОНОМЦА: Десета круна у низу, 11. шампионски пехар у витринама!

Почело је те 2008, па је уследила сезона паузе, а онда у даху, без престанка, нижу се успеси од 2010. године, без стајања. Економац остаје неприкосновени владар српског футсала!

Тако је било кроз читаву ову деценију, па очигледно није могао другачији епилог да буде ни ове вечери у „Језеру“. Истина, Нови Пазар је, бар на тренутак, ошамутио Крагујевчане, натерао их да финалну серију плеј-офа врате у Крагујевац, али је већ до полувремена мајсторице, у коју је ушао ослабљен због парних жутих картона више играча (Илхана Каришика, Милана Мутавџића, Елдина Реџовића и Нинослава Алексића), изгубио сваку наду да може и нешто више од тога. Већ тада је на семафору писало 5:1, а на крају је резултат 8:2, више него довољно за пехар у рукама капитена Верољуба Дугалића.

Гости заслужују све честитке за највећи резултат у историји клуба, а домаћини славу достојну најбољег икада, када је реч о футсалу на нашим просторима. До 11. трофеја првака Србије у витринама, уједно и пете дупле круне, после прошломесечног тријумфа у Купу Србије, Економац је предводио Бразилац Игор, троструки стрелац, док су по два пута били прецизни Марко Перић и Никола Матијевић, а једном Витор Уго. На другој страни, погодак Мерсида Радетинца средином првог полувремена је само на кратко подигао расположење у редовима Новопазараца (смањили су на 1:2), док је средином другог полувремена за госте гол дао и Енсар Реџовић.

И Новопазарци имају много разлога за задовољство због свега што су учинили у сезони 2018/19 (Фото: КМФ Нови Пазар)

Тако је стављена тачка на сезону 2018/19, а после летње паузе Економац очекује нови покушај да се домогне толико жељеног полуфинала УЕФА Футсал лиге шампиона, који је измицао свих ових година. А, има ли лепшег повода да то буде баш ове јесени од тога да би евентуални успех значио да би се за европски трон на финалном турниру борили баш у 2020. години, када обележавају две деценије постојања? Са друге стране, Нови Пазар је добрим резултатима последњих сезона наметнуо себи обавезу да напредује и даље, како би у наредном периоду крунисао рад и трофејом на државном нивоу.

У записнику утакмице је делегат Милош Лазаревић из Београда забележио да је понашање гледалаца било „фер и коректно сем једне групице која се током утакмице неспортски понела према играчима гостујуће екипе“, па су „упозорени од стране спикера у 18. минуту“.


ЕКОНОМАЦ – НОВИ ПАЗАР 8:2 (5:1)

Крагујевац – ДВОРАНА: „Језеро“. ГЛЕДАЛАЦА: 1000. СТРЕЛЦИ: 1:0 Перић у 5, 2:0 Матијевић у 6, 2:1 Радетинац у 11, 3:1 Игор у 13, 4:1 Игор у 17, 5:1 Матијевић у 18, 6:1 Витор Уго у 24, 7:1 Перић у 27, 7:2 Реџовић у 33, 8:2 Игор у 36. минуту. СУДИЈЕ: Александар Јакшић (Горњи Милановац), Славенко Матовић (Београд) и Бојан Буројевић (Чачак). ЖУТИ КАРТОНИ: Стојчевски, Милосављевић, Иванковић (Економац), Реџовић (Нови Пазар). НАГОМИЛАВАЊЕ ПРЕКРШАЈА: Економац 9 (3+6), Нови Пазар 6 (3+3). ПЕНАЛИ: Нови Пазар 1 (0).

ЕКОНОМАЦ: АЛЕКСА АНТОНИЋ, ИГОР ЛИМА ДЕ СОУЗА, НИКОЛА РНИЋ, ВИТОР УГО ДА СИЛВА, СРЂАН ИВАНКОВИЋ, Марко Перић, Никола Матијевић, Андреја Стојчевски, Лазар Милосављевић, Дмитро Сорокин, Верољуб Дугалић (капитен), Зоран Ракићевић. Тренер: Предраг Рајић.

НОВИ ПАЗАР: АДМИР МУЈОВИЋ, ДУШАН КОСТИЋ, МЕРСИД РАДЕТИНАЦ, ЕЛВЕДИН САДОВИЋ (капитен), ДЕЈАН ЈОВАНОВИЋ, Енсар Реџовић, Мирза Хот. Тренер: Марко Гавриловић.


Sampioni. Kmf Ekonomac 💪💪💪💪.

Geplaatst door Ivan Neskovic Nele op Woensdag 12 juni 2019


ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА
(финале плеј-офа)

ПРВА УТАКМИЦА – Петак, 31. мај
КРАГУЈЕВАЦ: Економац – Нови Пазар 3:0 (0:0)
(Мутавџић аутогол 26, Сорокин 30, Игор 33)

ДРУГА УТАКМИЦА – Субота, 8. јун
НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Економац 5:3 (3:3, 3:3, 2:2)
(Садовић 18, Алексић 20, 48, Мутавџић пенал са шест метара 32, Реџовић 46, Игор 10, 27, Милосављевић 11)

МАЈСТОРИЦА – Среда, 12. јун
КРАГУЈЕВАЦ: Економац – Нови Пазар 8:2 (5:1)
(Перић 5, 27, Матијевић 6, 18, Игор 13, 17, 36, Витор Уго 24 – Радетинац 11, Реџовић 33)


(Фото: КМФ Економац)