NEMA BOLJEG OD EKONOMCA: Deseta kruna u nizu, 11. šampionski pehar u vitrinama!

Počelo je te 2008, pa je usledila sezona pauze, a onda u dahu, bez prestanka, nižu se uspesi od 2010. godine, bez stajanja. Ekonomac ostaje neprikosnoveni vladar srpskog futsala!

Tako je bilo kroz čitavu ovu deceniju, pa očigledno nije mogao drugačiji epilog da bude ni ove večeri u „Jezeru“. Istina, Novi Pazar je, bar na trenutak, ošamutio Kragujevčane, naterao ih da finalnu seriju plej-ofa vrate u Kragujevac, ali je već do poluvremena majstorice, u koju je ušao oslabljen zbog parnih žutih kartona više igrača (Ilhana Karišika, Milana Mutavdžića, Eldina Redžovića i Ninoslava Aleksića), izgubio svaku nadu da može i nešto više od toga. Već tada je na semaforu pisalo 5:1, a na kraju je rezultat 8:2, više nego dovoljno za pehar u rukama kapitena Veroljuba Dugalića.

Gosti zaslužuju sve čestitke za najveći rezultat u istoriji kluba, a domaćini slavu dostojnu najboljeg ikada, kada je reč o futsalu na našim prostorima. Do 11. trofeja prvaka Srbije u vitrinama, ujedno i pete duple krune, posle prošlomesečnog trijumfa u Kupu Srbije, Ekonomac je predvodio Brazilac Igor, trostruki strelac, dok su po dva puta bili precizni Marko Perić i Nikola Matijević, a jednom Vitor Ugo. Na drugoj strani, pogodak Mersida Radetinca sredinom prvog poluvremena je samo na kratko podigao raspoloženje u redovima Novopazaraca (smanjili su na 1:2), dok je sredinom drugog poluvremena za goste gol dao i Ensar Redžović.

I Novopazarci imaju mnogo razloga za zadovoljstvo zbog svega što su učinili u sezoni 2018/19 (Foto: KMF Novi Pazar)

Tako je stavljena tačka na sezonu 2018/19, a posle letnje pauze Ekonomac očekuje novi pokušaj da se domogne toliko željenog polufinala UEFA Futsal lige šampiona, koji je izmicao svih ovih godina. A, ima li lepšeg povoda da to bude baš ove jeseni od toga da bi eventualni uspeh značio da bi se za evropski tron na finalnom turniru borili baš u 2020. godini, kada obeležavaju dve decenije postojanja? Sa druge strane, Novi Pazar je dobrim rezultatima poslednjih sezona nametnuo sebi obavezu da napreduje i dalje, kako bi u narednom periodu krunisao rad i trofejom na državnom nivou.

U zapisniku utakmice je delegat Miloš Lazarević iz Beograda zabeležio da je ponašanje gledalaca bilo „fer i korektno sem jedne grupice koja se tokom utakmice nesportski ponela prema igračima gostujuće ekipe“, pa su „upozoreni od strane spikera u 18. minutu“.


EKONOMAC – NOVI PAZAR 8:2 (5:1)

Kragujevac – DVORANA: „Jezero“. GLEDALACA: 1000. STRELCI: 1:0 Perić u 5, 2:0 Matijević u 6, 2:1 Radetinac u 11, 3:1 Igor u 13, 4:1 Igor u 17, 5:1 Matijević u 18, 6:1 Vitor Ugo u 24, 7:1 Perić u 27, 7:2 Redžović u 33, 8:2 Igor u 36. minutu. SUDIJE: Aleksandar Jakšić (Gornji Milanovac), Slavenko Matović (Beograd) i Bojan Burojević (Čačak). ŽUTI KARTONI: Stojčevski, Milosavljević, Ivanković (Ekonomac), Redžović (Novi Pazar). NAGOMILAVANJE PREKRŠAJA: Ekonomac 9 (3+6), Novi Pazar 6 (3+3). PENALI: Novi Pazar 1 (0).

EKONOMAC: ALEKSA ANTONIĆ, IGOR LIMA DE SOUZA, NIKOLA RNIĆ, VITOR UGO DA SILVA, SRĐAN IVANKOVIĆ, Marko Perić, Nikola Matijević, Andreja Stojčevski, Lazar Milosavljević, Dmitro Sorokin, Veroljub Dugalić (kapiten), Zoran Rakićević. Trener: Predrag Rajić.

NOVI PAZAR: ADMIR MUJOVIĆ, DUŠAN KOSTIĆ, MERSID RADETINAC, ELVEDIN SADOVIĆ (kapiten), DEJAN JOVANOVIĆ, Ensar Redžović, Mirza Hot. Trener: Marko Gavrilović.


Sampioni. Kmf Ekonomac 💪💪💪💪.

Geplaatst door Ivan Neskovic Nele op Woensdag 12 juni 2019


PRVA FUTSAL LIGA
(finale plej-ofa)

PRVA UTAKMICA – Petak, 31. maj
KRAGUJEVAC: Ekonomac – Novi Pazar 3:0 (0:0)
(Mutavdžić autogol 26, Sorokin 30, Igor 33)

DRUGA UTAKMICA – Subota, 8. jun
NOVI PAZAR: Novi Pazar – Ekonomac 5:3 (3:3, 3:3, 2:2)
(Sadović 18, Aleksić 20, 48, Mutavdžić penal sa šest metara 32, Redžović 46, Igor 10, 27, Milosavljević 11)

MAJSTORICA – Sreda, 12. jun
KRAGUJEVAC: Ekonomac – Novi Pazar 8:2 (5:1)
(Perić 5, 27, Matijević 6, 18, Igor 13, 17, 36, Vitor Ugo 24 – Radetinac 11, Redžović 33)


(Foto: KMF Ekonomac)