УЕФА: Жреб за Лигу шампиона 4. јула у Ниону

 

На прогаму је 4. јула жреб за Прелиминарну и Главну рунду УЕФА футсал Лиге шампиона. Укупно ће се наћи 57 клубова у шеширима за жреб, са старог континента а од чега ће 34 започети од Прелиминарне рунде такмичења а 23 боље рангиране екипе такмичење почети од Главне рунде, а међу њима ће бити и актуелни првак Србије – Економац из Крагујевца.

Званичан календар такмичења УЕФА футсал Лиге првака, за наредну сезону 2019/2020:

  • Прелиминарна и Главна рунда жреб у 14.00 , 4.јула
  • Прелиминарна рунда: 27. август – 1.септембар
  • Главна рунда: 8.октобар – 13. октобар
  • Елитна рунда жреб у 14.00, 18. октобар
  • Финални турнир Ф4 /накнадно/
  • Ф4 турнир финале од 23. април – 26.април 2020.године

Одређени су и домаћини турнира Прелиминарне рунде а то су:

Ховоцубо (Холандија),

Омониа Никозија (Кипар),

Варна Цитy (Бугарска),

Сјармтролан Идретслаг (Норвешка),

Аластарс Wиенер Неустадт (Аустрија),

АЕК (Грчка),

СМС Вимси (Естонија),

КМФ Скупи 1927 (Северна Македонија), и

КМФ Титоград (Црна Гора).

А одређени су и домаћини Главне рунде где ће учествовати и наш шампион КМФ Економац из Крагујевца:

Хале Гоик (Белгија),

Беретyоукфалу (Мађарска),

Вyтис (Литванија),

Сталитса Минск (Белорусија),

Спарта (Чешка),

Удевала (Шведска),

Ново Вријеме Макарска (Хрватска), и

Добовец (Словенија).

 

Постоје две путање А и Б за жреб УЕФА лиге првака, на основу коефицијената и бодовног салда који су појединачно клубови сакупили биће разврстани пред даље такмичење. Кроз пут А је и првак Србије Економац уз најбоље европске футсал клубове – Спортинг и Бенфика из Португала, Барселона и Ел Поцо Мурсија из Шпаније, Каират Алмати и Ајат из Казахстана, Тјумен и КПРФ из Русије, Араз из Азербејџана, Керсон из Украјине, Мостар СГ из БиХ, као и домаћини турнира Хале Гоик из Белгије, Добовец из Словеније, Витис из Литваније и првак Мађарске Беретјуфалу.

Шампион Србије КМФ Економац из Крагујевца се налази на одличном шестом (6) месту најбољих футсал клубова из Европе, са укупно освојених 19.001 бодова! Испред Економца су само четири клуба – Спортинг из Лисабона, Барселона, Каират из Алматија, Бенфика и Елпоцо Мурсија из Шпаније.

Док на путу Б су се нашли Ново Вријеме из Макарске, које ће бити домаћин турнира као и Спарта из Прага, првак Шведске Удевала и Сталиста из Минска првак Белорусије, уз италијанског првака Песаро, првака Пољске Ракорд Биелско Биала, првак тзв. Косова Либурн  као и остали ниже рангирани клубови и клубови из претквалификација.

Економац је ове сезоне теже од очекиваног одбранио трофеј првака Србије а надамо се да ће управа Економца изабрати појачања која ће донети пласман у саму завршницу предстојеће Лиге првака…